Ads GA Leaderhead

Panduan tingkatkan follower IG & letupkan jualan di Instagram
Bisnes laku keras!! Cara import barang dari China secara online
Suka main internet? Jom jana income LUMAYAN Fiverr melalui online je
Rahsia LULUS subjek MUET dengan cemerlang
Anak sudah lancar membaca sebelum masuk tadika! Praktikkan tips ini buat anak bijak & pintar..
Ikuti tips ini untuk LULUS interview SPA dapat kerja kerajaan

6 Kegunaan Minyak Angin Bayi Vicks Baby Balsam

6 Kegunaan Minyak Angin Bayi Vicks Baby Balsam | Baby Balsam Soothing Baby Care | Minyak angin Vicks ni amat popular sekali di kalangan bayi. Fungsi vicks ni untuk menenangkan dan menyelesakan bayi. Baby Amirah memang guna minyak vicks ni sejak kecik lagi dan bagi aku vicks minyak angin terbaik untuk bayi. Minyak angin baby yang serasi dengan anak. Ketahui berapa harga vicks baby balsam. Mesti ada yang nak tahu, vicks baby balsam beli di mana. Jom baca lagi.

Taman Asuhan Kanak-Kanak (TASKA)

Kenali Apa Itu Taman Asuhan Kanak-Kanak (TASKA) | Apa beza taska dan Tabika KEMAS? Kalau tabika tu semua orang tahu, umur anak 4 tahun dah boleh daftar tadika, untuk taska pula ia merupakan pusat asuhan kanak-kanak berumur 2 hingga 4 tahun.

Apa Itu Tabika KEMAS

Apa Itu Tabika KEMAS | Pengenalan Tabika KEMAS | Bila umur anak mencapai 4 tahun mesti kita dah start sibuk nak daftar anak di tabika. Apa itu tadika? Apa maksud tadika kemas? Buat ibu baru macam aku mesti nak tahu benda ni. Tabika KEMAS adalah program pendidikan awal kanak-kanak yang dianjurkan oleh KEMAS dikenali sebagai Taman Bimbingan Kanak-kanak (Tabika). Pendaftaran tabika Kemas dibuka untuk kanak-kanak yang berumur 4 hingga 6 tahun.

Jawatan Kosong Guru Tadika Kemas 2016

Jawatan Kosong Guru Tadika Kemas 2016 | Nak war-warkan pada semua, sesiapa yang ingin memohon bagi jawatan guru tadika kemas. Jawatan kosong KEMAS 2016 borang guru tabika. Tawaran mengikuti kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-Kanak (SPAKK) tahun 2016 di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS).

Biodata Aaisyah Dhia Rana Anak Che Ta

Biodata Profil Aaisyah Dhia Rana Anak Che Ta & Zain Saidin
Nama penuh anak Che Ta: Aaisyah Dhia Rana Zain Saidin

Biodata Lara Alana Anak Awal Ashaari

Biodata Profil Lara Alana Anak Awal Ashaari & Scha Alyahya
Nama penuh Lara Alana: Lara Alana Binti Ahmad Awaluddin

Biodata Muhammad Anak Farid Kamil

Biodata Profil Muhammad Anak Farid Kamil & Diana Danielle
Nama penuh Muhammad: Muhammad Bin Farid Kamil

Biodata Nur Aurora Anak Farid Kamil

Biodata Profil Nur Aurora Anak Farid Kamil & Diana Danielle
Nama penuh Nur Aurora: Nur Aurora Binti Farid Kamil

Asmaul Husna Dan Maknanya (99 Nama Allah)

Asmaul Husna Dan Maknanya (99 Nama Allah) | Asmaul Husna Dan Ertinya | Zikir Asmaul Husna menyebut 99 nama Allah. Bagus zikir ni diamalkan dalam kehidupan seharian kita. Terutamanya berzikir di pagi hari, mudah-mudahan rezeki mudah masuk. Setkan lagu Asmaul Husna di kereta, jadi setiap pagi ke tempat kerja kita mendengar alunan nama-nama Allah ni. Berikut merupakan zikir Asmaul Husna dan maknanya sekali.

Biodata Nabi Muhammad SAW

Biodata Nabi Muhammad SAW Lengkap | Biografi Rasulullah SAW
· Nama : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim. 

Maksud Azam Baru

Apa itu azam tahun baru? Maksud azam baru ialah kemahuan / keinginan / cita-cita yang ingin dicapai oleh seseorang dengan bersungguh-sungguh. Sebagai seorang yang mempunyai azam tahun baru, kita akan berusaha dalam mencapai matlamat azam itu dalam tempoh satu tahun tersebut. Itulah definisi azam baru. Ini azam baru saya: 10 senarai azam baru tahun 2016

10 Senarai Azam Baru 2016

10 Senarai Azam Baru 2016 | Tahun baru azam baru! Eh, mesti la, setiap tahun aku akan senaraikan apa azam yang ingin aku capai. Apa itu azam baru? Maksud azam baru ialah kemahuan / keinginan / cita-cita yang ingin dicapai oleh seseorang dengan bersungguh-sungguh.

Bra Menyusu Murah (Nursing Bra)

Beli Bra Menyusu Murah | Nursing Bra Murah 2016 | Bagi aku bra menyusu amat penting digunakan oleh ibu selepas melahirkan anak. Mengikut pengalaman aku sendiri, amat leceh nak guna bra biasa, baju mesti basah kena air susu, kena ganti bra baru. Tapi dengan nursing bra, mudah je nak buat penggantian. Keselesaan itu yang penting.

Gambar Shuk Balas Nikah

Gambar Shuk Balas Nikah | Tahniah diucapkan buat Shuk Balas atas pernikahannya yang berlangsung baru-baru ni. Terkejut weh, diam-diam je Shuk Balas ni, tup-tup tersebar gambar kahwinnya.

Apa Itu Astro On The Go

Apa Itu Astro On The Go | Astro On The Go ialah pakej yang disediakan oleh Astro untuk kita sebagai penonton menikmati filem kegemaran dan rancangan TV kesukaan walau di mana-mana sahaja kita berada. Best kan?

Rancang Percutian Melancong Bersama Keluarga

Rancang Percutian: Cuti Sekolah Peluang Melancong Bersama Keluarga | Merancang percutian untuk keluarga bukanlah sesuatu yang mudah. Ini mengambil kira cuti ibu bapa bekerja dan cuti persekolahan anak-anak. Bilakah masa yang sesuai untuk melancong bersama keluarga?

Buka Akaun ASB Untuk Anak

Buka Buku Akaun AMANAH SAHAM BUMIPUTERA (ASB) Untuk Anak | Tanggal Februari 2016, usia baby Amirah bakal mencapai 6 bulan. Yes! Dapat la aku laksanakan misi aku nak buka buku akaun ASB untuk baby Amirah. Sebab syarat buka akaun ASB umur pemohon kena 6 bulan ke atas.

Kadar Pertukaran Wang Asing Berbanding Ringgit

Kadar Pertukaran Wang Asing Berbanding Ringgit - Semangatnya aku nak check berapa kadar pertukaran wang asing 2015 terkini. Since dah pasang iklan Google Adsense hari-hari aku tengok berapa jumlah earning yang diperolehi menerui blog UmiWish ni. Visitors blog masih sekitar seribu lebih. Blog baru, nak dapatkan trafik blog tinggi adalah suatu cabaran.

Datin Masak Dato' Suka (Astro)

Datin Masak Dato' Suka Makan Masakan Isteri Tercinta | Program tv Datin Masak Dato' Suka (Astro) menampilkan Sharifah Shahirah sebagai pengacara rancangan memasak ni. Orang ternama dan berpangkat besar woo masuk tv, golongan dato’ dan datin.

BoboiBoy Ajar Anak-Anak Kitar Semula

Kempen Kitar Semula Bersama BoboiBoy Dalam Episod Khas BoboiBoy | 3 episod khas kartun kegemaran anak-anak iaitu BoboiBoy akan ditayangkan di TV3 dan di Youtube bermula 18 Disember 2015. Dalam episod khas tersebut ia berkaitan kempen “Pengasingan Sisa Pepejal Isi Rumah” dan “Kitar Semula”.

5 Cara Penjagaan Payudara Semasa Hamil

Ketahui 5 Cara Penjagaan Payudara Semasa Hamil | Penjagaan payudara ketika hamil adalah penting. Ia bertujuan sebagai persiapan buat ibu mengandung untuk proses menyusui bayi kelak. Berikut merupakan tips penjagaan payudara ketika saat hamil dan mengandung.

Bust Up Express Produk Besarkan Payudara

Ketahui Kelebihan Penggunaan Bust Up Express, Testimoni Dan Harga Produk Besarkan Payudara | Khas buat golongan wanita bergelar isteri yang mana payudara telah kendur selepas bersalin dan menyusukan anak, apa kata cuba produk ni: Bust Up Express. Ia membantu montokkan buah dada, sekaligus besarkan saiz payudara dengan cepat (lady secret bust up).

Hukum Membesarkan Payudara

Hukum Membesarkan Payudara Menurut Islam | Tertarik dengan isu besarkan payudara adakah ianya dibolehkan dalam agama? Malah makin banyak supplement dan produk untuk besarkan saiz buah dada di jual di pasaran. Bust Up Express salah satu produk untuk besarkan payudara yang aku baru ketahui.

Khasiat, Testimoni & Harga Pamoga

Ketahui Apa Khasiat Dan Kelebihan Minum Pamoga - Beserta Testimoni Pamoga | Sebut je Pamoga automatik teringat kat Datuk Seri Vida. Produk Pamoga begitu popular diiklankan di kaca tv. Begitu juga Qu Puteh. Nak tahu berapa harga Pamoga? Skrol lagi baca sampai bawah. Sebelum tu jom lihat manfaat Pamoga yang diviralkan orang ramai akan keberkesanan produk ini.

Harga QU PUTEH Million Cell

Harga & Cara Beli QU PUTEH Million Cell | “Qu puteh, qu puteh, barulah puteh!’ itulah slogan Dato’ Seri Dr. Hajah Vida. QU PUTEH Million Cell merupakan produk pencerahan kulit. Nak tahu apa khasiat, kelebihan dan hasil result makan QU PUTEH ni, rujuk: KELEBIHAN DAN TESTIMONI QU PUTEH MILLION CELL

Kelebihan & Testimoni QU PUTEH Million Cell

Kelebihan & Testimoni QU PUTEH Million Cell | Sebut je ‘QU PUTEH’, hah dah tahu dah yang ni produk milik Dato’ Seri Dr. Hajah Vida dengan tagline nya ‘qu puteh, qu puteh, barulah puteh!’. Asal ada je program realiti tv, mesti ada wajah Datuk Vida sebagai sponsor.

Harga Manja Kaseh

Harga Manja Kaseh & Cara Beli Manja Kaseh | Tagline ‘Jaga Baik-Baik’, kenal tak? Haa, tu la trademark produk Manja Kaseh yang dihangatkan oleh Maria Farida sebagai duta model produk tersebut. Nak cantik jelita, anggun mempesonakan bak Maria Farida, kena la minum superwoman Manja Kaseh.

Kelebihan & Testimoni Manja Kaseh

Kelebihan & Testimoni Manja Kaseh | Aku start mengenali produk minuman superwoman Manja Kaseh ni dalam tv. Masa iklan drama Akulah Balqis TV3. Duta produk Manja Kaseh ni pula adalah Maria Farida. Ramai yang komen iklan Manja Kaseh ni over sebab Maria Farida macam tergedik-gedik dalam tu. Bagi aku, mungkin nak tonjolkan apa kelebihan bila minum Manja Kaseh ni.

Papa Hero Saya S2 Kongsi Tips Parenting

Papa Hero Saya S2 (Astro) Kongsi Tips Parenting / Keibubapaan | Sempat menonton program tv terbaru iaitu Papa Hero Saya S2 yang disiarkan di kaca tv. Rancangan ni ala-ala The Return of Superman yang Korea tu. Teringat pula pada Si Manse, Minguk, Daehan, Sarang, comel betul diorang ni.

Bayi Meragam Sembelit Tak Dapat Berak

Bayi Meragam Sembelit Tak Dapat Buang Air Besar (BAB) Sukar Berak | Runsing bila berdepan anak tak dapat berak. Baby Amirah mengalami sembelit selama 3 hari dah. Biasanya hari ketiga sembelit, aku dan hb akan masukkan ubat cecair enema. Supaya memudahkan dia untuk buang air besar.

Perkembangan Anak: Usia Bayi 4 Bulan

Alhamdulillah usia baby Amirah dahpun menjangkau 4 bulan. Tak sabar nak tunggu baby Amirah besar, boleh berjalan, pergi sekolah, tolong maknya kat dapur. Best3x.. Untuk ibu baru macam aku ni, mesti tertanya-tanya apa bayi 4 bulan boleh buat? Jom ketahui perkembangan anak pasal baby Amirah.

Susu Formula Tahan Berapa Lama

Tahukah anda apa itu susu formula? Susu formula susu yang dijual di pasaran dan ia bukan berasaskan susu ibu. Susu formula ni ada banyak jenama antaranya Dumex, Isomil, Frisolac, Enfagrow, Snow Brand, Dutch Baby dan banyak lagi. Susu formula juga dikenali sebagai susu tepung, susu pasar, susu kedai, susu lembu, susu sapi dan susu kedai. Adakah anda tahu berapa lama susu formula boleh bertahan lama?

Bila Perlu Tukar Botol Susu Anak

Mesti ada antara kita tertanya-tanya, bila masanya kita perlu tukar botol susu anak? Terutamanya anak yang masih bayi yang masih menyusu menggunakan botol susu. Bagaimana cara nak tahu kita kena tukar ganti botol susu bayi yang lama kepada yang baru. Jom baca perkongsian di bawah 5 petanda ibu bapa perlu tukar botol susu baby.

Beli Botol Susu BPA Free

Dalam memilih botol susu yang dijual di pasaran, pastikan kita beli botol susu yang selamat digunakan oleh bayi. Bagaimana caranya? Dengan memilih botol susu cop BPA free.

Jangka Hayat Botol Susu Bayi

Selepas mempunyai anak dan menyusukan anak dengan susu botol barulah aku tahu rupanya botol susu ni ada jangka hayat dia tersendiri. Aku ingatkan boleh pakai sampai bila-bila. Sampai boleh pass lagi kat anak kedua. Ooops doakan moga murah rezeki ku dapat second baby.

Harga Botol Susu Thermos

Masuk ke Butik Anakku, nak beli stroller sebenarnya. Tetapi terpandang botol susu besi yakni botol susu thermos kat rak jualan. Selama ni pernah tengok kat Facebook je, tak sangka tengok depan-depan lagi comel rupanya botol susu thermos ni. Excited nak tahu berapa harganya.

Harga Set Berus Botol Susu Bayi

Set berus botol susu bayi merupakan berus khas untuk membersihkan kerak pada puting botol susu. Sebab susu formula ni mudah melekat pada bahagian tepi puting botol susu. Susah nak tanggalkan kerak susu dengan menggunakan span biasa. Cara terbaik adalah gunakan set berus botol susu baby yang ada dijual di pasaraya.

Perkembangan Bayi Usia 10 Bulan

Bayi 10 bulan boleh buat apa? Ya, itu persoalan yang sering bermain di mindaku sebagai ibu baru. Bulan Mei 2016, usia baby Amirah bakal mencecah umur 10 bulan. Nah, nak kongsi ciri-ciri pertumbuhan bayi dan kelakuan anak kita ketika umur mereka 10 bulan. Jom baca dan ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 10 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 9 Bulan

Usia baby Amirah bakal mencecah umur 9 bulan pada 29 April 2016. Apakah tingkah laku bayi ketika umur 9 bulan. Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 9 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 8 Bulan

29 Mac 2016 anak mak dah makin besar dan mencapai umur 8 bulan. Meh timang-timang sikit anak mak. Apakah tingkah laku bayi ketika umur 8 bulan. Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 8 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 7 Bulan

Dalam tak sedar usia baby Amirah dah cecah umur 7 bulan Februari 2016. Apakah tingkah laku bayi ketika umur 7 bulan. Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 7 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 6 Bulan

Masa kian berlalu, tak sangka usia baby Amirah akan mencapai umur 6 bulan Januari 2016. Apakah tingkah laku bayi ketika umur 6 bulan. Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 6 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 5 Bulan

29 Disember, iaitu penghujung tahun 2015 usia baby Amirah bakal mencecah umur 5 bulan. Seronoknya tengok anak makin membesar. Nak tahu apa tingkah laku bayi ketika umur 5 bulan? Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 5 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 4 Bulan

29 November 2015, yey genap umur baby Amirah 4 bulan. Dah jadi anak dara dah anakku ni. Ingin tahu tingkah laku bayi ketika umur 4 bulan? Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 4 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 3 Bulan

Dalam tak sedar usia baby Amirah dah cecah umur 3 bulan November 2015. Apakah tingkah laku bayi ketika umur 3 bulan. Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 3 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 2 Bulan

Usia baby Amirah menginjak ke 2 bulan menjelang 29 September 2015. Apakah tingkah laku bayi ketika umur 2 bulan. Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi anak kita di usia 2 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 1 Bulan

29 Ogos 2015, usia baby Amirah mencapai 1 bulan. Apakah tingkah laku bayi ketika umur 1 bulan. Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi anak kita di usia 1 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 0 Bulan (Bayi Baru Lahir)

Tanggal 29 Julai 2015 merupakan tarikh baby Amirah keluar dari perut maknya. Selamat datang ke dunia sayang. Untuk ibu baru macam aku ni, mesti tertanya-tanya apakah tingkah laku bayi ketika usia 0 bulan. Apa reaksi kelakuan bayi yang baru lahir. Nak tahu? Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi anak kita yang baru lahir.

Kempen Breastfeeding Susu Ibu Terbaik Untuk Bayi

Dapat kempen CPUV special dari Nuffnang iaitu kempen bernama MOH – Exclusive Breastfeeding. Ngam sangat dengan pengisian blog ni yang berkisarkan pasal ibu dan bayi. Semestinya susu ibu yang mengandungi banyak khasiat adalah susu terbaik untuk bayi.

7 Bulan Blogging Jana RM11.73 Earning Nuffnang

Wah tak sangka sungguh blog ke 2 ni mengeluarkan hasil. Dibuka bulan April 2015, then bulan Julai, Ogos, September dan Oktober sunyi sepi tiada entry terbaru. November baru update. Jengah kat Nuffnang nak tengok apa keyword yang masuk, eh ada earning dah blog ni.

Letak Iklan Nuffnang (Rectangle) Di Blog

Meletakkan Iklan Nuffnang Jenis Large Rectangle Di Blog | Tahu iklan large rectangle Nuffnang? Ala iklan Nuffnang between post tu. Dari dulu lagi aku blur macam mana nak letak iklan tu. Al maklum la bab kod-kod html ni semua bukan kepakaran aku.

Adoi Lamanya Tak Update Entry

Entry terakhir dilihat pada Jun 2015, sunyi sepi tiada entry terbaru keluar. Sekarang November 2015, baru sibuk nak buka blog ni balik dan tengok perkembangan blog. Rupanya banyak yang singgah baca dan datang komen. Tak sangka. Diri sendiri pun terkejut.

Persediaan Sambutan Raya Dengan Lazada Malaysia

Persiapan Hari Raya bersama Lazada Malaysia, Blogger Contest Riang Ria Raya: Gopro 4 dan Duit Raya RM400, contest Raya Lazada, shopping raya di lazada
Lazada Malaysia akan mengadakan jualan eksklusif raya selama sebulan bermula 11 June hingga 15 July 2015  dan SPECIAL "Riang Ria Raya - Jualan Terhebat" bermula 24 June hingga 26 June 2015 iaitu 24 hari sebelum perayaan Syawal. Lazada akan menawarkan promosi menarik serta tawaran eksklusif untuk pelbagai kategori selama 3 hari untuk membantu persiapan raya nanti.

Punca & Cara Atasi Sembelit Ketika Hamil

Sukar berak ketika hamil? Oh aku baru tahu rupanya masalah sembelit ketika mengandung merupakan masalah biasa. Syukur la, pasal aku antara ibu hamil yang kerap kali dilanda sembelit saat hamil anak sulung ni.

Sembelit Ketika Hamil

Sebelum pregnant, aku orangnya jenis mudah nak membuang di waktu pagi. Memang terbaik la proses pencernaan dalam sistem badan aku. Alhamdulillah.. Tiada kesukaran dalam membuang air besar. Mudah dan lancar. Masalah sembelit memang jarang aku alami.

Menyusukan Anak Di Khalayak Ramai

Menyusukan Bayi Dalam Keadaan Menutup Aurat Tanpa Mendedahkan Payudara
Situasi yang berlaku di depan mata aku sendiri. Hal ni menimbulkan rasa janggal dalam diri aku. Melihat seorang ibu yang sedang mengendongkan anaknya, bertudung, sedang menyusukan anaknya dalam keadaan berdiri dan memperlihatkan sebahagian bentuk payudaranya sebelah kiri. Memang kelihatan dengan jelas dan terang buah dada si ibu tadi.

Berat Badan Tak Naik Hamil 7 Bulan

Minggu lepas aku pergi buat lawatan kesihatan kat klinik kesihatan berdekatan. Usia kandungan aku sekitar 30 minggu (7 bulan mengandung). Alhamdulillah.. Bila kandungan dah mencecah usia 28 minggu ke atas, ibu mengandung kena buat pemeriksaan setiap 2 minggu. Begitu jugak scan perkembangan bayi di hospital.

Penafian

1. Blog Umi Wish (http://umiwish.blogspot.com) adalah untuk tujuan maklumat dan juga cerita peribadi. Pemilik blog ini tidak melakukan sebarang perwakilan terhadap ketepatan atau kesempurnaan mana2 maklumat di blog ini atau ditemui dengan mengikuti mana2 pautan di laman blog ini.

Carta Pergerakan Janin Ibu Mengandung

Carta Pergerakan Janin

Masa buat pemeriksaan kehamilan kat Klinik Kesihatan hari tu, misi kata bermula hari esok aku kena buat kerja rumah. Bukan kerja menyapu rumah, tapi kerja menandakan pergerakan bayi dalam kandungan. Misi pun terangkan cara-cara nak kira pergerakan bayi dan cara tandakan pergerakan janin di dalam Buku Pink Ibu Mengandung.

Cara Mandikan Bayi Yang Baru Lahir

Perkongsian yang diambil menerusi Facebook tentang cara mandikan bayi yang baru lahir. Buat ibu bapa yang baru dapat baby tu, tahniah diucapkan! Jom ketahui bagaimana kaedah memandikan bayi yang masih kecil.

Apa Yang Perlu Dilakukan Selepas Bayi Lahir

Apa Yang Perlu Dilakukan Selepas Bayi Lahir

Tahniah buat golongan ibu bapa yang baru sahaja mendapat bayi baru. Informasi penting buat golongan suami (bapa) selepas bayi dilahirkan. Adab menyambut kelahiran bayi menurut cara Islam ni diambil menerusi perkongsian di Facebook: 5 minit selepas bayi dilahirkan  

Kaki Bengkak Ketika Hamil (Edema)

Kaki Bengkak Ketika Hamil (Edema)

Memasuki usia kandungan ke 28 minggu, kaki aku dah start bengkak. Bengkak sebelah pergelangan kaki kanan. Kaki kiri ok. Ini kali ke 2 kaki aku membengkak. Bengkak dia tak sakit. Cuma kelihatan kembang je la kat buku lali kaki tu.

Ujian BSP & MGTT - Check Gula Ibu Mengandung

Ujian BSP & MGTT - Check Gula Ibu Mengandung

Sebelum ni aku ada story pasal kisah Minum Air Gula Ketika Hamil & Ujian MGTT. Hasil ujian MGTT aku gagal! Bacaan glukosa dalam darah aku lepas minum air gula ialah pada tahap 8.0 mmol. Tak lulus bagi ibu mengandung. Doktor tak berkenan. Doktor pun keluarkan borang khas yang dinamakan 7 point BSP Chart.

Tanggungjawab Ibu Bapa Urus Anak

Tanggungjawab Ibu Bapa Urus Anak

Memandangkan baby belum lahir lagi, tengok gambar ni buat aku tersenyum sengsorang. Iye eh semua perkara berkaitan anak diuruskan oleh emak seorang???

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 39 Minggu

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 39 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ke 39. Ibu hamil telah pun memasuki trimester tiga kehamilan dengan usia kandungan 9 bulan. Ibu mengandung dinasihati untuk makan vitamin pil hematinik yang penting sepanjang kehamilan antaranya pil asid folik, vitamin B kompleks, vitamin C dan pil zat besi (ferrous fumarate). Ketahui keadaan janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 38 Minggu

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 38 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ke 38. Ibu hamil telah pun memasuki trimester tiga kehamilan dengan usia kandungan 9 bulan. Ibu mengandung dinasihati untuk makan vitamin pil hematinik yang penting sepanjang kehamilan antaranya pil asid folik, vitamin B kompleks, vitamin C dan pil zat besi (ferrous fumarate). Ketahui keadaan janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 37 Minggu

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 37 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ke 37. Ibu hamil telah pun memasuki trimester tiga kehamilan dengan usia kandungan 9 bulan. Ibu mengandung dinasihati untuk makan vitamin pil hematinik yang penting sepanjang kehamilan antaranya pil asid folik, vitamin B kompleks, vitamin C dan pil zat besi (ferrous fumarate). Ketahui keadaan janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 36 Minggu

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 36 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ke 36. Ibu hamil telah pun memasuki trimester tiga kehamilan dengan usia kandungan 9 bulan. Ibu mengandung dinasihati untuk makan vitamin pil hematinik yang penting sepanjang kehamilan antaranya pil asid folik, vitamin B kompleks, vitamin C dan pil zat besi (ferrous fumarate). Ketahui keadaan janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 35 Minggu

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 35 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ke 35. Ibu hamil telah pun memasuki trimester tiga kehamilan dengan usia kandungan 8 bulan. Ibu mengandung dinasihati untuk makan vitamin pil hematinik yang penting sepanjang kehamilan antaranya pil asid folik, vitamin B kompleks, vitamin C dan pil zat besi (ferrous fumarate). Ketahui keadaan janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 34 Minggu

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 34 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ke 34. Ibu hamil telah pun memasuki trimester tiga kehamilan dengan usia kandungan 8 bulan. Ibu mengandung dinasihati untuk makan vitamin pil hematinik yang penting sepanjang kehamilan antaranya pil asid folik, vitamin B kompleks, vitamin C dan pil zat besi (ferrous fumarate). Ketahui keadaan janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Mimpi Menyusukan Anak Kecil Yang Masih Bayi

Mimpi Menyusukan Anak Kecil Yang Masih Bayi

Dek teruja nak bergelar ibu, sampai termimpi-mimpi mengendongkan anak sambil menyusukannya. Adoyai.. ker orang lain sama jugak. Sibuk je kan mimpi ni. Tak pasal-pasal terberanak awal dalam mimpi.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 33 Minggu

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 33 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ke 33. Ibu hamil telah pun memasuki trimester tiga kehamilan dengan usia kandungan 7 bulan. Ibu mengandung dinasihati untuk makan vitamin pil hematinik yang penting sepanjang kehamilan antaranya pil asid folik, vitamin B kompleks, vitamin C dan pil zat besi (ferrous fumarate). Ketahui keadaan janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 32 Minggu

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 32 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ke 32. Ibu hamil telah pun memasuki trimester tiga kehamilan dengan usia kandungan 7 bulan. Ibu mengandung dinasihati untuk makan vitamin pil hematinik yang penting sepanjang kehamilan antaranya pil asid folik, vitamin B kompleks, vitamin C dan pil zat besi (ferrous fumarate). Ketahui keadaan janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 31 Minggu

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 31 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ke 31. Ibu hamil telah pun memasuki trimester tiga kehamilan dengan usia kandungan 7 bulan. Ibu mengandung dinasihati untuk makan vitamin pil hematinik yang penting sepanjang kehamilan antaranya pil asid folik, vitamin B kompleks, vitamin C dan pil zat besi (ferrous fumarate). Ketahui keadaan janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 30 Minggu

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 30 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ke 30. Ibu hamil telah pun memasuki trimester tiga kehamilan dengan usia kandungan 7 bulan. Ibu mengandung dinasihati untuk makan vitamin pil hematinik yang penting sepanjang kehamilan antaranya pil asid folik, vitamin B kompleks, vitamin C dan pil zat besi (ferrous fumarate). Ketahui keadaan janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Suntikan Anti Tetanus (ATT) Ibu Mengandung

Suntikan Anti Tetanus (ATT) Ibu Mengandung

Suntikan anti tetanus (ATT) juga dikenali sebagai vaksin kancing gigi. Bila dimaklumkan misi yang aku bakal dapat suntikan anti-tetanus, berpinar-pinar mata aku. Aku ingatkan bila mengandung, hamil macam tu je, sambil makan vitamin yang doktor bagi. Rupanya kena injection jugak! Hadoi! Gerun la. Sakit la jugak kalau kena suntikan anti-tetanus tu.

Buku Pink Ibu Mengandung Catat Rekod Kehamilan

Buku Pink Ibu Mengandung Catat Rekod Kehamilan


Istimewanya buku pink ni sebab tak boleh beli kat kedai buku, confirm tak ada jual nyer. Buku pink ni keluaran khas kementerian kesihatan khas buat ibu mengandung. Jika anda dah merasai tanda-tanda awal mengandung, cepat-cepatlah buat ujian kehamilan. Boleh beli alat ujian kehamilan yang dikenali urine pregnancy test (UPT) kat farmasi, pasaraya mahupun kat Watson, Guardian.

Prosedur Minum Air Gula Semasa Mengandung (MGTT)

Anda dah disahkan hamil? Alhamdulillah.. Berita yang sangat mengujakan buat pasangan berkahwin. Bagi yang mengandung anak pertama, mesti tertanya-tanya bila misi suruh buat ujian MGTT iaitu minum air gula. Berlegar-legar soalan dalam kepala, apa rasa air gula tu? Mengapa mesti minum air gula sewaktu hamil? Agak-agak air gula tu semanis apa ye?  

Ibu Mengandung Mudah Emosi, Sensitif & Menangis

Kandungan aku hampir menuju ke usia 7 bulan. Alhamdulillah, moga diberi kesihatan yang baik buat diriku dan juga anak dalam perut ni. Berbicara pasal orang mengandung, emosi wanita bergelar ibu hamil memang tak dapat dijangka. Adakalanya rasa gembira, kemudian sekelip mata bertukar rasa sedih, kuat marah, kuat merajuk, cepat terasa, sensitif sangat-sangat! Malah air mata laju je nak turun kat pipi. Ibu mengandung memang macam ni erk? Mudah menangis.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 29 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua puluh sembilan mengandung. Kandungan ibu hamil telah pun menjangkau usia 7 bulan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 28 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua puluh lapan mengandung. Kandungan ibu hamil telah pun menjangkau usia 7 bulan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 27 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua puluh tujuh mengandung. Kandungan ibu hamil telah pun menjangkau usia 6 bulan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 26 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua puluh enam mengandung. Kandungan ibu hamil telah pun menjangkau usia 6 bulan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 25 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua puluh lima mengandung. Kandungan ibu hamil telah pun menjangkau usia 6 bulan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 24 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua puluh empat mengandung. Kandungan ibu hamil telah pun menjangkau usia 5 bulan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 23 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua puluh tiga mengandung. Kandungan ibu hamil telah pun menjangkau usia 5 bulan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 22 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua puluh dua mengandung. Kandungan ibu hamil telah pun menjangkau usia 5 bulan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 21 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua puluh satu mengandung. Kandungan ibu hamil telah pun menjangkau usia 5 bulan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Punca Ibu Pukul Anak Hampir Jadi Kes Dera Bayi

Masihkah korang ingat tentang penyebaran video viral mengenai si ibu yang memukul anaknya. Anak yang masih kecil, masih bayi lagi, iaitu berumur 5 bulan. Kisahnya pernah dicatat di sini: Video Viral Kes Ibu Dera Bayi Ditahan Polis

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 20 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua puluh mengandung. Kandungan sudah berusia 5 bulan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 19 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kesembilan belas mengandung. Kandungan sudah berusia 4 bulan lebih! Pergerakan bayi semakin aktif. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 18 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kelapan belas mengandung. Kandungan sudah berusia 4 bulan lebih! Seronoknya..Pejam celik, pejam celik nak masuk 5 bulan mengandung dah. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 17 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ketujuh belas mengandung. Ini menandakan anda telah hamil untuk tempoh 4 bulan lebih! Alhamdulillah.. Tak sedar cepatnya masa berlalu. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Video Viral Hantu Kanak-Kanak Menjelma Dalam Kereta Api

Video Viral Penumpang Kereta Api Diganggu Hantu Kanak-Kanak

Serius, seram giler bila tiba-tiba muncul di depan kita hantu yang menyeringai dan mengerikan! Apatah lagi kalau tempat tersebut tempat terbuka tempat yang kita tak pernah sangka akan ternampak kelibat hantu. Kehadiran makhluk mistik pasti membuatkan bulu roma naik menegak!

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 16 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu keenam belas mengandung. Ini menandakan anda telah hamil untuk tempoh 4 bulan! Tahniah! Moga bayi anda membesar dengan sihat. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim anda. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 15 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kelima belas mengandung. Bayi kerap tersedu di dalam rahim. Pergerakannya juga aktif. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 14 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu keempat belas mengandung. Bayi sudah boleh mengecilkan matanya. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 13 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ketiga belas mengandung. Bayi semakin aktif di dalam rahim. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita. Ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Wanita Tak Tahu Diri Hamil Lahirkan Anak Lelaki

Wanita Tak Tahu Diri Hamil Lahirkan Anak Lelaki Dalam Tandas

Kisah yang terjadi kat Scotland. Wanita yang menyangka dirinya datang bulan rupa-rupanya petanda dia bakal melahirkan anak. Apa yang menghairankan sepanjang wanita itu hamil, dia tidak pernah tahu bahawa dirinya sedang mengandung. Malah periodnya juga datang setiap bulan.

Video Viral Ibu Hampir Pijak Kepala Bayi

Video Viral Aksi Ibu Hampir Pijak Kepala Bayi

Lagi kes pergaduhan suami isteri hingga melibatkan anak mereka yang masih kecil. Sebuah video yang memperlihatkan aksi si ibu dalam keadaan marah berpura-pura memijak kepala anaknya. Bayi tersebut berusia 18 bulan.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 12 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kedua belas mengandung. Bayi bergerak balas apabila tapak tangan dan kakinya disentuh. Ibu hamil sudah boleh merasa tindak balas bayi di dalam rahim. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita? Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 11 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kesebelas mengandung. Bayi sudah aktif menendang dalam pergerakan yang amat perlahan. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita? Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Video Viral Kes Ibu Dera Bayi Ditahan Polis

Video Viral Ibu Dera Bayi Tersebar!

Sejak beberapa hari yang lalu, kecoh di laman sosial terutamanya di Facebook tentang bayi yang di dera oleh seorang wanita. Video penderaan bayi tersebut berdurasi selama 48 saat. Walaupun dalam tempoh yang sekejap, sesiapa yang menontonnya pasti merasa geram, marah, benci pada si pelaku tersebut. Siapa menyangka si pelaku tersebut merupakan ibu kepada bayi itu sendiri.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 10 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kesepuluh mengandung. Tulang belakang bayi sudah dapat dilihat. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita? Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan Hamil 9 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kesembilan mengandung. Pembentukan bayi makin sempurna. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita? Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Segmen 12 Jam Bloglist #14 Mialiana.com

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan 8 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kelapan mengandung. Embrio makin membesar dan dikenali sebagai fetus. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita? Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan 7 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ketujuh mengandung. Embrio mula bergerak aktif di dalam rahim. Teruja nak tahu kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita? Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan 6 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu keenam mengandung. Embrio mula membentuk anggota tubuh badan menyerupai bayi. Teruja nak tahu kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita? Ikuti perkembangan bayi dalam kandungan dari minggu ke minggu.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan 5 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu kelima mengandung. Tahniah! Zigot (embrio) telah melekat dengan jayanya di dinding rahim. Ketahui kondisi janin sepanjang mengandungkan bayi di dalam rahim kita: perkembangan bayi dalam kandungan.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan 4 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu keempat mengandung. Alhamdulilah, sperma berjaya melekat di dinding rahim menerusi proses persenyawaan sperma dan ovum. Bahagianya si ibu, bakal menimang cahaya mata dalam beberapa bulan sahaja lagi. Memandangkan tempoh hamil selama 4 minggu itu, bermakna telah sebulan usia kandungan. Ingin tahu kondisi janin dalam perut sepanjang mengandungkan bayi kita yang comel tu? Jom baca info hamil: perkembangan bayi dalam kandungan.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan 3 Minggu

Tempoh kehamilan sudah memasuki minggu ketiga mengandung. Jika seorang wanita perasan akan perubahan badan, semestinya dia akan dapat menjangka berita kehamilan dirinya. Dulu, aku sendiri pun tak tahu, tak perasaan. Memandangkan aku mempunyai kitaran haid yang tak teratur, tak perasan diri dah hamil. Syukur alhamdulillah.. Rezeki cahaya mata dari Yang Maha Esa. Ingin tahu kondisi janin dalam perut sepanjang mengandungkan bayi kita yang comel tu? Jom ikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan 2 Minggu

Jika anda hamil anak sulung, pasti inilah berita paling menggembirakan! Berita kehamilan yang ditunggu-tunggu oleh seorang bergelar isteri. Apatah lagi betapa girangnya sang suami bila isteri disahkan mengandung! Ini bermakna suami bakal menjadi bapa, manakala kita pula bakal menjadi ibu! Indah sungguh anugerah Allah Taala. Alhamdulillah.. Ingin tahu kondisi janin dalam perut sepanjang mengandungkannya? Mengikuti perkembangan janin bayi dalam kandungan? Jom baca info kehamilan di bawah.

Perkembangan Bayi Dalam Kandungan 1 Minggu

Setiap wanita bergelar isteri, pasti teruja mendangar berita kehamilan. Ini menandakan seseorang itu bakal menjadi ibu. Lumrah, seorang ibu hamil ingin mengetahui kondisi janin dalam perutnya. Perkembangan janin bayi dalam kandungannya yang membesar dari hari ke hari.  

Minum Air Gula Ketika Hamil & Ujian MGTT

Aku daftar diri sebagai ibu hamil di Klinik Kesihatan Kerajaan masa tu umur kandunganku baru nak masuk 3 bulan. Lepas buat ujian darah, ujian air kencing, ukur berat badan dan sukat ketinggian, aku diberi borang suruh buat ujian air gula yang dikenali ujian MGTT.

Pengenalan Blog uWish – Berkongsi Tips Ibu Hamil

As salam rakan pembaca, Alhamdulillah terbinanya blog baruku yang dikenali uWish. Dengan blog baru ni, aku nak berkongsi pengalaman hamil bersama pembaca, berkongsi tips hamil, tips wanita mengandung, segala macam perihal kehamilan dan kisah menjadi ibu.