Ads GA Leaderhead

Letak Iklan Nuffnang (Rectangle) Di Blog

Meletakkan Iklan Nuffnang Jenis Large Rectangle Di Blog | Tahu iklan large rectangle Nuffnang? Ala iklan Nuffnang between post tu. Dari dulu lagi aku blur macam mana nak letak iklan tu. Al maklum la bab kod-kod html ni semua bukan kepakaran aku.

Meletakkan iklan Nuffnang (large rectangle) di blog, iklan Nuffnang between post, cara memasang kod banner iklan rectangle Nuffnang, gambar iklan between post rectangle Nuffnang terpapar di blog
Berjaya letak large rectangle Nuffnang - iklan terpapar keluar di blog

Tapi aku cuba jugak. Memahami cara memasang kod banner iklan rectangle Nuffnang berpandukan contoh sample yang Nuffnang bagi. Baca punya baca, oh barulah aku faham. Tu pun lepas geledah cari. Akhirnya…yey! Bejaya jugak aku pasang.

Meletakkan iklan Nuffnang (large rectangle) di blog, iklan Nuffnang between post, cara memasang kod banner iklan rectangle Nuffnang, gambar iklan between post rectangle Nuffnang terpapar di blog
Panduan memasang iklan large rectangle Nuffnang

Sebelum ni hanya 2 je iklan Nuffnang aku letak iaitu leaderhead dengan skyscraper. Bila tiba iklan rectangle, terus terbantut, tak tahu nak letak macam mana. Semalam berkat kegigihan nak tampal, terus jumpa kejayaan.

Yeah..boleh la blog ke 2 ni menjana side income melalui pengiklanan Nuffnang. Dah alang-alang ada blog kan, kalau mengeluarkan hasil ia merupakan satu bonus. Sambil share info, share pengalaman, boleh jana pendapatan. Income nanti boleh masuk duit tabung baby Amirah kat bank. Menabung untuk anak-anak. 

No comments:

Post a Comment