Ads GA Leaderhead

Kadar Pertukaran Wang Asing Berbanding Ringgit

Kadar Pertukaran Wang Asing Berbanding Ringgit - Semangatnya aku nak check berapa kadar pertukaran wang asing 2015 terkini. Since dah pasang iklan Google Adsense hari-hari aku tengok berapa jumlah earning yang diperolehi menerui blog UmiWish ni. Visitors blog masih sekitar seribu lebih. Blog baru, nak dapatkan trafik blog tinggi adalah suatu cabaran.

Pengiklanan Google Adsense dibayar dalam matawang US dollar. Fuh, lumayan la kalau trafik blog mencanak naik. Matawang Ringgit Malaysia pula semakin menurun, mengecil. Nilai duit US versus Malaysia, kadar pertukaran matawang asing akan memberi manfaat buat pengiklanan dalam bentuk dollar.

Kira Kadar Tukaran Wang Asing Berbanding Ringgit Menerusi Google 
kadar pertukaran mata wang asing 2015 / 2016, faktor yang mempengaruhi kadar pertukaran asing, kadar tukaran wang asing berbanding ringgit, kadar tukaran wang asing maybank dan jabatan akauntan negara, kadar ringgit pertukaran asing, ringgit foreign exchange rates, perdagangan forex (forex trading)
Tarikh check exchange rates pada 18/12/2015. 1 USD dollar bersamaan RM4.32

Tahun lepas, aku ada buat pengiraan kadar pertukaran mata wang asing untuk duit Brunei. Masa travel kat Brunei dulu, banyak duit lebihan tak terbelanja. So, pulang balik Malaysia aku pun jual balik duit Brunei tu di kaunter Money Changer.

Agaknya apa faktor yang mempengaruhi kadar pertukaran asing ni erk? Status ekonomi dunia kot, kesan perubahan ekonomi secara global. Kalau macam sekarang, minyak petrol turun naik, pun ada kesan kepada ekonomi termasuk kadar tukaran wang asing berbanding ringgit.

Cara Semak Kadar Ringgit Pertukaran Asing
kadar pertukaran mata wang asing 2015 / 2016, faktor yang mempengaruhi kadar pertukaran asing, kadar tukaran wang asing berbanding ringgit, kadar tukaran wang asing maybank dan jabatan akauntan negara, kadar ringgit pertukaran asing, ringgit foreign exchange rates, perdagangan forex (forex trading)
Tarikh semak kadar tukaran mata wang asing pada 18/12/2015. 1 USD dollar bersamaan 4.3219 MYR
Cara aku semak kadar ringgit pertukaran asing biasanya hanya melalui online je menerusi laman web MYR Exchange Rate‎ [Malaysian Ringgit (MYR) Currency Converter]. Senang je! Masukkan data nak tukar duit ke matawang apa then just klik CONVERT. Dapat la nilai Ringgit foreign exchange rates.

Kalau tak ada internet, boleh tengok kat cawangan bank Maybank menerusi kadar tukaran wang asing maybank. Sering kali juga, pelayar internet merujuk pada kadar pertukaran wang asing jabatan akauntan negara. Mata wang Ringgit sentiasa naik turun, tak tetap.

Menukarkan wang dalam Ringgit Malaysia (MYR) ataupun tukar wang dalam bentuk mata wang asing hanya perlu Google je untuk tahu berapa kadar pertukaran. Ada internet boleh search macam-macam! Dah tahu selok-belok berniaga dalam mata wang dollar yang menguntungkan, boleh cuba pula perdagangan forex (forex trading).

2 comments: