Ads GA Leaderhead

Jawatan Kosong Guru Tadika Kemas 2016

Jawatan Kosong Guru Tadika Kemas 2016 | Nak war-warkan pada semua, sesiapa yang ingin memohon bagi jawatan guru tadika kemas. Jawatan kosong KEMAS 2016 borang guru tabika. Tawaran mengikuti kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-Kanak (SPAKK) tahun 2016 di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS).


Tadika kemas vacancy ini untuk warganegara Malaysia yang berkelayakan dalam mengikuti Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak (TABIKA / TASKA) KEMAS tahun 2016. Pastinya ibu bapa tengah sibuk untuk pendaftaran tadika kemas 2016. Jom lihat syarat memohon jawatan kosong kemas terkini 2016 Malaysia.

jawatan kosong guru tadika kemas 2016, pendaftaran tadika kemas 2016, tadika kemas vacancy, jawatan kosong kemas 2016 borang guru tabika, jawatan kosong kemas terkini 2016 malaysia
Jawatan kosong KEMAS 2016 borang guru tabika

Syarat Permohonan Kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak KEMAS
*Warganegara Malaysia;
*Berumur tidak kurang dari 21 tahun dan tidak melebihi 35 tahun pada tarikh tutup iklan;
*Terbuka kepada lelaki dan perempuan;
*Pemohon mestilah memiliki kelayakan akademik seperti berikut :-
(a) Diploma yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya (keutamaan kepada calon yang memiliki Diploma dalam bidang Pendidikan Awal Kanak-kanak); dan

(b) Kepujian Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
*Kakitangan bertaraf tetap dan lulusan Kolej Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) tidak layak untuk memohon jawatan ini;
*Hanya calon yang telah menamatkan pengajian di peringkat diploma dan telah bergraduasi sahaja dibenarkan memohon. sumber

jawatan kosong guru tadika kemas 2016, pendaftaran tadika kemas 2016, tadika kemas vacancy, jawatan kosong kemas 2016 borang guru tabika, jawatan kosong kemas terkini 2016 malaysia
Jawatan kosong kemas terkini 2016 Malaysia

Maklumat Jawatan Kosong Guru Tadika Kemas 2016
Tempat : Institut/ Pusat Latihan KEMAS
Tempoh : Tiga (3) atau Enam (6) bulan atau tertakluk kepada perubahan yang ditetapkan oleh Jabatan
a) PANDUAN IKLAN JAWATAN KOSONG SPAKK dan;
b) BORANG PERMOHONAN boleh dimuat turun pada pautan berikut:
TARIKH TUTUP PERMOHONAN: 11 JANUARI 2016

Korang menepati kelayakan digariskan, apa lagi jom la apply segera jawatan kosong guru tadika Kemas 2016. Peluang untuk menjadi guru tadika. Iklan jawatan kosong KEMAS ni ada tarikh tutup, jadi buatlah permohonan segera. Semoga maju jaya.

75 comments:

  1. minat tapi tak layak..hihihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada diploma pendidikan awal kanak-kanak dapat la berpeluang besar jadi guru tadika

      Delete
    2. Untuk guru jahitan ada tak

      Delete
    3. Maaf yer...kalau 37thn ada sijil pendidikan awal kanak2 dr kerajaan tak boleh mohon ka??

      Delete
    4. Assalamualaikum...

      Sesiapa yg berminat utk mnjadi guru tadika di Tadika Little Ra'id Taman Cheras7 Jaya Balakong selangor boleh whats app contact sya di nombor 016 233 5742

      Kerja 5 hari - isnin hingga jumaat

      Waktu kerja (7.30 pagi - 6.30 petang) rehat pukul 1-4 petang

      Gaji rm1200 ( diploma pendidikan awal kanak2)

      Tempat tinggal disediakan
      Makan minum api air ditanggung

      Layari Little Ra'id di facebook untuk mengetahui lebih lanjut tentang kami

      Trima kasih
      Pn liza

      #yg xde diploma pendidikan awal kanak2 pun boleh cuba memohon#

      Delete
  2. Replies
    1. kalau tengok syarat dia, dia nak utamakan mereka yang ada diploma pendidikan awal kanak-kanak. tapi boleh juga try hantar permohonan guru tadika, mana tahu ada rezeki

      Delete
    2. saya berminat menjadi guru tadika,,dan sy mempunyai sijil pendidikan awal kanak-kanak dan pendidikan perkhimadmtan kanak-kanak...tapi asal sy buka nak mohon msti dah trlepas...agak2 bila lagi keluar jawatan kosng guru tadika

      Delete
    3. saya berminat menjadi guru tadika,,dan sy mempunyai sijil pendidikan awal kanak-kanak dan pendidikan perkhimadmtan kanak-kanak...tapi asal sy buka nak mohon msti dah trlepas...agak2 bila lagi keluar jawatan kosng guru tadika

      Delete
    4. saya pun tak pasti bila lagi ada kekosongan cikgu tadika. untuk tak terlepas informasi tersebut boleh follow sini: Facebook KEMAS

      Delete
  3. Nak tnye....kebiasaan kursus nye tu.....stay satu tmpt atau boleh blk rumah???? Spm je mmg xlyk ea....klu ad pngalaman mngajar cmne plk ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti pasal tempat kediaman ambik kursus guru tadika ni. biasanya, mereka akan ambil pemohon yg memenuhi kriteria mereka.

      Delete
    2. Assalamualaikum.sy brumur 20 tahun, lepasan stpm. Layak tak untuk sy memohon jawatan ni?. Trima kasih

      Delete
    3. syarat dia umur kena 21 tahun, boleh refer info di atas.

      Delete
  4. lepasan diploma kaunseling boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti, boleh cuba hantar permohonan, mana tahu dipanggil untuk temuduga jawatan guru tabika kemas ni. all the best

      Delete
  5. akak nak tanyer..ade dapat elaun tiap2 bulan ke kalau kite terpilih untuk mengikuti khusus tersebut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti juga dik, tak pernah ikut kursus guru tadika kemas ni

      Delete
  6. Replies
    1. selamat maju jaya buat yang memohon jawatan kosong guru tabika kemas, moga ada rezeki

      Delete
    2. Knpe masih da iklna jwtn kosong?..tarikh ttup sana pd 11 january 2016...

      Delete
    3. seperti dinyatakan di akhir entry tarikh tutup 11 jan. entry ini dipublish pada disember 2015

      Delete
  7. assalamualaikum..nk tnye...ape beza tabika n taska?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      taska daftar anak untuk 2-4 tahun
      tabika start 4 tahun dah blh daftar anak ke tabika

      Delete
    2. Assalamualaikum.. Klau ada diploma bkan pendidikan kanak2 boleh x?

      Delete
  8. Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. ada link borang di atas. just klik link tu dan dah blh download borang permohonan guru tadika. due date 11 januari ni

      Delete
    3. mungkin diorg dah kemas kini, sy buka td pun x dpt

      Delete
  9. Nak tanya..kalau stpm tahun 2014 boleh mohon ke? Layak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba mohon guru tadika kemas untuk tahun 2017 nyer, sebab untuk 2016 dah tutup 11 januari aritu. all the best. kalau ada stpm boleh cuba mohon guru tabika, mana tahu ada rezeki. tapi kalau ada lulusan diploma pendidikan awal kanak-kanak itu lagi bagus, sebab mereka diberi keutamaan untuk jawatan guru tadika ni.

      Delete
  10. Assalamualaikum ... sy bminat nak sertai kursus sijil pendidikan awal kanak2 tu .. tapi saya ada spm je .. skrang sy mngajar di sebuah tdika swasta .. dah stahun sy kt sni .. layak tak sy masuk kursus tersebut ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. boleh mohon untuk jadi guru tadika tahun 2017. sebab tahun ni dah tamat. x pasti pulak pasal tu, try je apply mana tahu ada rezeki

      Delete
  11. Pengambilan utk guru tadika ni setahun sekali ke? Agak terlewat kerana permohonan telah ditutup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya la. sebab masa jawatan kosong guru tadika ni diwar-warkan hujung tahun lepas

      Delete
  12. Kalau ada bachelor of early childhood education blh mohon tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jugak try. mana tahu ada kelebihan. sebab yg dia nak diploma.

      Delete
  13. Sy berminat..tpi Layak ke sy ni..sy cme ade sijil kolej komuniti kos seni bina

    ReplyDelete
  14. saya pun berminat.tp kelulusan sijil pengurusan perlancongan je

    ReplyDelete
  15. Berminat.. Sudah dua kali apply. Belum pernah ada rezeki

    ReplyDelete
  16. Berminat.. Sudah dua kali apply. Belum pernah ada rezeki

    ReplyDelete
  17. Saya berminat tp diploma kejururawatan blh ka??

    ReplyDelete
  18. Saya berminat tp diploma kejururawatan blh ka??

    ReplyDelete
  19. Sy xde diploma tp ade degree..sy da keje kt tadika swasta sthun++..layak ke sy mohon utk yg akan dtg..??huhu

    ReplyDelete
  20. Klau lpsn stpm xde pluang ker?

    ReplyDelete
  21. Tarikh tutup pmohonan 11 jan.? Da lepas

    ReplyDelete
  22. lepasan stpm boleh daftar ?

    ReplyDelete
  23. lepasan stpm boleh daftar ?

    ReplyDelete
  24. salam nak tanya kalau lepasan diploma boleh daftar ? masih ada kekosongan ?kalau ada untuk pengambilan bulan april ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam. kalau ada tawaran jawatan boleh try apply mana tahu ada rezeki. x pasti utk pengambilan april. yg di atas hebahan utk jan lepas

      Delete
  25. Mcm mana nak tahu kite diterima or tak? Dah anta borang semua.. tapi nak tahu gak tarikh jawapan d kuarkan.. ada sapa2 tahu x?

    ReplyDelete
  26. Masih terbuka atau sda tertutup jawatan ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. seperti dinyatakan di atas tarikh tutup 11 jan 2016. sdh tutup

      Delete
  27. Saya ada diploma pendidikan awal kanak2. Bila lagi ye dia akan buka ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti lagi. tunggu pengumuman pengambilan guru tadika kemas yang akan datang

      Delete
  28. saya baru habis degree tapi saya tidak ambil diploma kerana saya ambil stpm dahulu. adakah saya layak untuk meminta ?

    ReplyDelete
  29. Minat tapi Dip in Office Management, boleh mohon tak ye? Mohon reply. Thankyou :)

    ReplyDelete
  30. Alah terlamabt.. huhuhu saya bru je dapt maklumat hari ni. Sy sangat berminat dan sy berpengalaman dlm bidang ni kerana pernah kerja sebagai pembantu taska. Masih ada kekosongan lagi kah ? Jika masih ada. Bolehkah bantu sy maklumkannya kpd sy? Anda boleh emailkn kpd sy, umira9209@gmail.com.

    ReplyDelete
  31. saya nak tanya....saya dah mohon cikgu tadika nim yang bulan januari 2016 aritu tapi bila saya cek no ic dia cakap tiada dalam rekod..kenape erk

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh emailkan pertanyaan menerusi sistem kemas di:
      info[@]kemas.gov.my

      Delete
  32. kalau dgree pendidikan awal kanak-kanak mcm mana nak apply?

    ReplyDelete
  33. Salam ... kalau ada sijil skm tahap 3 pendidikan dan penjagaan awal kanak-kanak boleh apply tak ?? saya pun ada sijil PPL-PPD-PP ...

    ReplyDelete
  34. Kalau ada sijil kursus asuhan kanak-kanak(PERMATA) bolah apply tak???

    ReplyDelete
  35. anak saya dah ada dip pendidikan awal kanak-kanak. klu mohon kena pegi kursus lagi ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak jadi guru tadika/ guru taska kena buat permohonan utk ikut kursus guru tersebut. ada sijil diploma pendidikan awal kanak-kanak itu adalah kelebihan, sebab keutamaan akan diberi utk mereka yg ada sijil ni

      Delete
  36. Assalamualaikum...

    Sesiapa yg berminat utk mnjadi guru tadika di Tadika Little Ra'id Taman Cheras7 Jaya Balakong selangor boleh whats app contact sya di nombor 016 233 5742

    Kerja 5 hari - isnin hingga jumaat

    Waktu kerja (7.30 pagi - 6.30 petang) rehat pukul 1-4 petang

    Gaji rm1200 ( diploma pendidikan awal kanak2)

    Tempat tinggal disediakan
    Makan minum api air ditanggung

    Layari Little Ra'id di facebook untuk mengetahui lebih lanjut tentang kami

    Trima kasih
    Pn liza

    #yg xde diploma pendidikan awal kanak2 pun boleh cuba memohon#

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh saya dapatkan e-mail puan?

      Delete
  37. bila lagi akn dibuka bg pemohonan bru jwatan kosong

    ReplyDelete
  38. bila lagi akn dibuka bg pemohonan bru jwatan kosong

    ReplyDelete
  39. bila lagi akn dibuka bg pemohonan bru jwatan kosong

    ReplyDelete
  40. assalamualaikum...
    nak tanya kalau lepasan diploma psikologi dapat ka isi jawatan kosong ni??

    dan kursus pendidikan awal kanak kanak ini berapa lama tempohnya ya..

    ReplyDelete
  41. Assalammualaikum, kekosongan jawatan guru tadika di Tadika Sri Anakku Soleh, Taman Equine, Seri Kembangan. Lepasan SPM akan dipertimbangkan. Penginapan disediakan (untuk yang bujang). Boleh hubungi mudir (013-3005675) dan email tadikasrianakkusoleh@gmail.com untuk keterangan lanjut. Terima kasih.

    ReplyDelete
  42. Assalammualaikum, kekosongan jawatan guru tadika di Tadika Sri Anakku Soleh, Taman Equine, Seri Kembangan. Lepasan SPM akan dipertimbangkan. Penginapan disediakan (untuk yang bujang). Boleh hubungi mudir (013-3005675) dan email tadikasrianakkusoleh@gmail.com untuk keterangan lanjut. Terima kasih.

    ReplyDelete