Ads GA Leaderhead

Panduan tingkatkan follower IG & letupkan jualan di Instagram
Bisnes laku keras!! Cara import barang dari China secara online
Suka main internet? Jom jana income LUMAYAN Fiverr melalui online je
Rahsia LULUS subjek MUET dengan cemerlang
Anak sudah lancar membaca sebelum masuk tadika! Praktikkan tips ini buat anak bijak & pintar..
Ikuti tips ini untuk LULUS interview SPA dapat kerja kerajaan

Cara Mengira Usia Kandungan Hamil

Cara Mengira Usia Kandungan Hamil | Seronoknya bila disahkan mengandung. Tapi bila part nak menghitung usia hamil aku jadi blur. Bagaimana cara menghitung usia kehamilan erk? Sebab pengiraan aku tak tepat dengan anggaran jumlah kehamilan sebanyak 40 minggu tu. Ha, rahsia kalkulator usia kandungan dah terbongkar! Jom lihat cara mengira usia kandungan di bawah. Mudah je!

Giveaway 2016 TAHUN IMPIAN KITA by Mawar Assufi

Giveaway 2016 TAHUN IMPIAN KITA by Mawar Assufi jom sertai bersama. Klik gambar di atas untuk info lebih lanjut.

SEGMEN BLOGWALKING & BLOGLIST BY AINA AKMAL

SEGMEN BLOGWALKING & BLOGLIST BY AINA AKMAL jom sertai bersama. klik gambar di atas untuk info lebih lanjut.

#1 SEGMEN FROM ME

#1 SEGMEN FROM ME jom sertai bersama. Klik gambar di atas untuk info lebih lanjut.

JOM Tambah Kawan BLOGGER

JOM Tambah Kawan BLOGGER dengan sertai bersama. Klik gambar di atas untuk info lebih lanjut.

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz

Assalamualaikum

8 Bahaya Bedak Talkum Bayi

8 Bahaya Bedak Talkum Bayi | Pernah terdengar sebelum ini tentang bahaya bedak bayi. Bedak bayi sememangnya wangi namun jika tersalah penggunaannya boleh mendatangkan bahaya pada bayi. Juga bahaya bedak bayi untuk wajah jika berlakunya iritasi. Bahaya bedak bayi untuk orang dewasa pun ada jugak! Pernah jugak la dengar pasal bahaya bedak bayi Johnson ni. Betul ke?

Bedak Bayi Yang Aman, Selamat & Cara Penggunaannya

Bedak bayi yang aman dan selamat untuk bayi | Ketahui cara guna bedak bayi yang betul | Untuk mengelakkan bahaya bedak pada bayi, golongan ibu dan juga pengasuh bayi harus tahu cara sapu dan tabur bedak bayi dengan betul. Pilihlah bedak bayi yang tidak mengandung talc. Banyak manfaat bedak bayi ni antaranya bedak bayi untuk wajah berjerawat. Tu orang cakap la. Dengan itu, makin berkobar adik aku mencari bedak bayi yang bagus untuk wajah kat pasaran.

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]

GIVEAWAY THE BABY STORE BERSAMA DIANARASHID

Nak putih, minumlah Qu Puteh.
Nak badan ramping macam Maria Farida, amalkan Manja Kaseh.
Nak anak cantik, anggun bergaya bak supermodel! Haa! Ni yang nak bagitau ni. Cantik giler baju-baju baby kat website THE BABY STORE. Dari saiz bayi baru lahir hingga ke saiz kanak-kanak, no hal la. Semua ada!

10 Manfaat Bedak Bayi

10 Manfaat Bedak Bayi | Siapa sangka bedak talkum bayi juga bermanfaat dalam kecantikan. Nak tanya soalan bonus, bedak bayi apa yang bagus? Bedak bayi terbaik. Baby Amirah guna bedak bayi Johnson juga bedak bayi Pureen. Banyak kelebihan bila guna bedak bayi ni. Ada yang gunakan bedak bayi untuk wajah berminyak, bedak bayi untuk bedak muka, alas bedak bayi. Yang pastinya, bedak bayi tersangat la wangi! Suka!!!

Minyak Wangi Qu Puteh Perfume Hero

Minyak Wangi Qu Puteh Perfume Hero | Harga minyak wangi Hero Qu Puteh murah | Dato’ Seri Vida perkenalkan minyak wangi terbarunya iaitu perfume Hero iaitu minyak wangi khas untuk lelaki. Hero perfume minyak wangi paling wangi, eh mesti la, nama pun perfume mesti la nak wangi.

Program Sejiwa Senada Sarawak

Program Sejiwa Senada Sarawak merupakan salah satu daripada aktiviti pelan transformasi Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak di mana pihak kerajaan turun padang bertemu dengan rakyat. Ha, macam ni la yang kita nak. Berkongsi permasalahan dari hati ke hati. Nanti pihak atasan tahu, apa masalah yang dihadapi rakyat. Selanjutnya memperbaiki dan mencari solusi pada masalah tersebut. Sangat bagus! Memberi faedah dan manfaat buat rakyat Sarawak.

Pilihan Raya Negeri Sarawak 2016 (PRN11)

Pilihan Raya Negeri Sarawak 2016 (PRN-11) | Seronoknya bila tiba musim pilihan raya, sebab itulah peluang untuk balik ke kampung. Berjumpa sanak saudara, kenalan lama, rakan sekolah lama. Untuk tahun 2016 ni, bakal diadakan Pilihan Raya Negeri ke 11. Ha, inilah masa mengundi! Undi siapa? Undi BN? Undi PKR? Undi DAP? Undi Bebas? Undi PAS? Psst! Undi adalah rahsia. Lihat: VIDEO KEMPEN PILIHAN RAYA SARAWAK 2016

Minyak Wangi Dato’ Seri Vida DSV Signature

Harga Minyak Wangi Dato’ Seri Vida DSV Signature | Eh, Dato’ Seri Vida pun ada perfume tersendiri. Vida Beauty menampilkan rangkaian produk kosmetik Qu Puteh dengan pelancaran minyak wangi DSV Signature.

Harga Minyak Wangi Diva Qu Puteh Murah

Harga Minyak Wangi Diva Qu Puteh Murah | Terlihat promosi minyak wangi Diva ni masa AJL30. Dato’ Seri Vida perkenalkan perfume Diva kat kaca tv. Macam best je! Jom baca komen pengguna wangi ke tak perfume Diva Qu Puteh ni, adakah harga minyak wangi Diva murah? Mampu dimiliki?

Khasiat Millenia Qu Puteh

Khasiat Millenia Qu Puteh Whitening Champ | Qu Puteh Millenia nyum nyum nyum je! Jom dapatkan Millenia Qu Puteh Whitening Champ pada harga murah.

Perbezaan Ketam Nipah Dan Ketam Batu

Perbezaan Ketam Nipah Dan Ketam Batu | Tahukah korang macam mana nak bezakan ketam nipah dan ketam batu? Adakah halal atau haram makan ketam nipah dan ketam batu? Ramai orang kata, ketam nipah penawar denggi ye ke? Malah makan sup ketam nipah boleh sembuhkan dari demam.

Bolehkah Makan Makanan Terubahsuai Genetik (GMF)

Hukum Memakan Makanan Terubahsuai Genetik (Genetic Modified Food) | Tertanya-tanya dalam diri, makanan ubah suai genetik: adakah ia selamat dan halal untuk dimakan? Jadi, bermulanya pencarian info pasal GMF ni.

Hukum Makan Belangkas Dalam Islam

Hukum Makan Belangkas Dalam Islam | Pernah makan belangkas? Pertama kali aku melihat belangkas kugambarkan ia seperti raksasa dalam cerita Ultraman. Nak pegang pun aku takut, aptah lagi nak masak belangkas, nak makan belangkas. Sekali dirasa, rupanya telur dan isi belangkas sedap sekali. Eh, mesti ada yang tertanya-tanya boleh ke tak makan belangkas ni. Adakah belangkas haiwan yang halal dimakan, ataupun haram dimakan. Jom baca keterangan di bawah.

Kelebihan Memiliki Anak Perempuan Dalam Islam

Kelebihan Memiliki Anak Perempuan Dalam Islam | Alhamdulillah, Allah telah menganugerahkan aku seorang anak perempuan yang comel bernama baby Amirah. Bila dah anak anak ni, mesti kita nak tahu apa kelebihan mendidik anak perempuan juga apa kelebihan ramai anak perempuan dalam keluarga.

Dapatkan Sampel PERCUMA Susu Dugro Soy

Dapatkan Sampel PERCUMA Susu Dugro Soy | Siapa nak sampel susu Dugro Soy? Percuma tau. Boleh try bagi susu Dugro soya kat anak. Susu Dugro Soy ni susu formula berasaskan soya. Bagi anak-anak yang mengalami tanda-tanda alahan susu lembu boleh cuba perkenalkan susu Dugro soy.

Susu Formula Berasaskan Soya

Susu Formula Berasaskan Soya | Siapa yang boleh minum susu formula soya ini? Adakah bayi yang alergi susu lembu boleh minum susu soya? Kanak-kanak yang mengalami tanda-tanda alahan susu lembu perlukah mereka menukar susu formula berasaskan soya?

Taubat Dari Melakukan Dosa

Taubat Dari Melakukan Dosa | Ketahui Dosa Dan Taubat Dalam Islam | Setiap dari kita pernah melakukan kesalahan, tapi adakah kita taubat dari dosa? Ataupun ada yang taubat dan buat dosa lagi? Moga diberikan hidayah dan kesedaran untuk mereka yang pernah membuat dosa, taubat dari dosa riba, taubat dari dosa zina, taubat dari dosa besar, taubat dari dosa syirik dan sebagainya.

Biodata Dato’ Seri Vida Pamoga Qu Puteh

Biodata Profil Dato’ Seri Vida Pamoga Qu Puteh | Ingin tahu latar belakang Dato’ Seri Vida? Jom baca biografi Dato’ Seri Vida yang dikongsikan di sini. Nama penuh Dato’ Seri Vida ialah Datuk Dr Hajjah Hasmizah Othman. Berumur 44 tahun di tahun 2016. Dato’ Vida berasal dari Kelantan. Mempunyai Sarjana Muda Pendidikan (Kesusateraan Melayu dan Sejarah). Kerjaya beliau terkini adalah usahawan terhebat di Malaysia.

Bedak Bayi Fiffy Untuk Muka Berjerawat

Bedak Bayi Fiffy Untuk Muka Berjerawat | Eh, banyak betul bedak baby kat rumah aku ni. Macam-macam jenama ada. Buat masa sekarang ni, baby Amirah guna bedak bayi Baby Kiko, wangi la bedak ni. Ada kalanya guna bedak bayi Pureen, bedak bayi Johnson dan bedak bayi Fiffy.

Bedak Bayi Baby Kiko Wangi

Bedak Bayi Baby Kiko Wangi | Anak korang kat rumah guna bedak bayi jenama apa? Kalau baby Amirah tu, bedak bayi dia sentiasa bertukar-tukar. Sekarang ni, dia guna bedak bayi Baby Kiko, wangi la bedak ni. Kadang-kadang guna bedak bayi Pureen. Takpun bedak bayi Johnson. Best!

Jangkitan Kulat Pada Mulut Bayi

Punca Dan Cara Sembuhkan Jangkitan Kulat Pada Mulut Bayi | Ketahui mengapa ramai baby alami serawan susu di lidah (candidiasis). Pasti kasihan melihat serawan dalam mulut bayi. Bayi akan rasa tak selesa, sukar nak minum susu. Jangkitan fungal di mulut bayi ni pernah berlaku pada baby Amirah masa usianya 1 bulan. Tercari-cari jugak petua hilangkan putih dalam mulut bayi, petua hilangkan serawan, cara menghilangkan bekas susu pada lidah bayi. Ada yang panggil sawan susu atau ulser mulut bayi. Kesian weh.

Kelebihan & Harga Millenia Whitening Champ

Kelebihan Dan Harga Millenia Whitening Champ Produk Vida Beauty | Eh dah ada produk terbaru Dato’ Seri Vida iaitu Millenia Whitening Champ. Tema produk ni kaler purple, kalau Qu Puteh kaler pink. Baru je tahu lepas tengok Mentor Milenia di TV3. Nak tahu apa khasiat makan Millenia Qu Puteh ni? Jom baca bawah.

Dividen & Bonus ASB Dari Tahun 1990 – 2015

Dividen Dan Bonus ASB Dari Tahun 1990 – 2015 | Hujung tahun saat yang di nanti-nanti oleh pemegang akaun Amanah Saham Bumiputera (ASB) iaitu pengumuman dividen ASB 2015. Sebelum pengumuman lagi, orang dah start buat anggaran dividen ASB 2015 sambil belajar cara pengiraan dividen ASB. Ye la, simpanan kita sendiri mesti kita nak tahu berapa keuntungan melalui pengagihan dividen dan bonus yang ditetapkan oleh pihak PNB. Jom lihat agihan dividen dan bonus ASB berikut.

Kadar Dividen ASB 2015 & Bonus ASB

Kadar Dividen ASB 2015 dan Bonus ASB | ASNB umum agihan pendapatan ASB 7.25 sen seunit, ye dividen ASB untuk tahun 2015 ni hanya jumlah tu je. Menurun dari dividen ASB tahun lepas (2014) sebanyak 25 sen. Bonus ASB pun sama, menurun beb! Turun 50 sen! Ramai yang kecewa dengan pengumuman dividen dan bonus ASB tahun 2015 ni.

5 Gambar Nikah Marsha Milan Londoh

5 Gambar Nikah Marsha Milan Londoh | Tahniah buat Marsha Milan Londoh atas pernikahannya dengan ahli perniagaan bernama Mohamed Shaiful Nizam Mohamed Ismail. Majlis akad nikah mereka berlangsung pada 28 Disember 2015. Jom tengok foto perkahwinan Marsha Milan Londoh bersama suaminya.

Gambar Anak Hanez Suraya & Romie

Gambar Anak Hanez Suraya Dan Romie | Tahniah buat Hanez Suraya atas kelahiran anak sulungnya pada 29 Disember 2015. Hanez Suraya dan suaminya Romie mendapat anak perempuan seberat 3.5 kilogram. Wah, baby Amirah 3.6 kg tak jauh dari berat anak Hanez Suraya ni. Jom tengok wajah comel anak Hanez Suraya dan Romie.

Tanda-Tanda Alahan Susu Lembu

Tanda-Tanda Alahan Susu Lembu | Susu formula ada banyak jenis. Susu berasaskan soya susu terbaik untuk anak terutamanya dalam mengelakkan alahan bayi pada susu lembu. Bayi alergi minum susu lembu akan menunjukkan tanda-tanda alahan susu lembu.

Kebaya Nyonya Giveaway Contest by Izzlegacy Boutique

kebaya_giveaway_2016
Miliki sepasang baju kebaya nyonya dengan menyertai contest ini. Klik gambar di atas untuk hantar penyertaan.