Sinopsis Drama Si Kolot Suamiku (Astro)

Sinopsis Drama Si Kolot Suamiku (Astro) Si Kolot Suamiku mengisahkan Tengku Nur Edrina seorang anak yang degil dan menpunyai ego yang tinggi kerana ayahnya berketurunan raja dan emaknya dilahirkan di kalangan bangsawan. Angkuh dan bangga dirinya membawa hidupnya jauh dari nilai murni seorang wanita Melayu. Disebabkan dia dibesarkan di Kuala Lumpur, maka suasana kampung memang tidak kena dengan jiwa bandarnya. Kepada lelaki seorang itu dia memandang rendah dan jelak!

Kudin seorang lelaki kampung yang hidup membanting tulang kepada tanah untuk mencari rezeki. Kudin suka hidup berdikari dan lebih gemar hidup sederhana dari segala segi. Hidup di kota besar tidak pernah menjadi impiannya, bahkan wanita seperti Edrina tidak pernah tersenarai sebagai calon bakal surinya.

Mereka dipertemukan apabila Tengku Ahmad Ehsan mengunjungi Mak Kunah, emak Kudin untuk melunaskan janji lama yang pernah tersimpul kukuh antara moyang mereka dahulu. Kedatangan lelaki itu untuk membuka cerita yang terperuk lebih berpuluh tahun lalu, agar segala amanah dan wasiat dapat diselesaikan tanpa ada hutang piutang yang tidak dilunaskan sebelum dia menutup mata.

Perkahwinan atas rancangan keluarga membuatkan hidup mereka berdua kian sesak. Konflik bertambah meruncing apabila Edrina tidak mahu terus tinggal di kampung, dan Kudin pula enggan berpindah dan bernafas di kota besar.

Jadi bagaimana? Siapa yang akan mengalah akhirnya? Benarkah Kudin itu seorang lelaki kolot yang menjengkelkan? Dan selama mana Edrina mampu mempertahankan ego dan mengelak hatinya jatuh kepada lelaki seperti Kudin? Saksikan kisah selanjutnya dalam drama Si Kolot Suamiku di kaca tv anda.

Pelakon Drama Si Kolot Suamiku (Astro)
Amar Baharin sebagai Kudin
Siti Elizad sebagai Tengku Edrina
Faizal Hussein sebagai Tengku Ehsan
Kuza sebagai Toh Puan Aisyah
Atikah Suhaime, Dania Azmi, Vicha Saywho, Waris, Epy Kodiang

Gambar Drama Si Kolot Suamiku (Astro)
Sinopsis drama Si Kolot Suamiku siaran Astro, pelakon dan gambar drama Si Kolot Suamiku
Drama adaptasi novel SI KOLOT SUAMIKU karya Fazlyn Ridz
Saksikan drama Si Kolot Suamiku
Tarikh Si Kolot Suamiku disiarkan: Ogos 2016
Saluran: Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123

No comments:

Post a Comment