Jawatan Kosong Universiti Islam Malaysia (UIM) 2016

Jawatan Kosong Universiti Islam Malaysia (UIM) 2016 | UIM mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan Universiti Islam Malaysia. Buat mereka yang masih mencari kerja kosong apa kata cuba mohon jawatan kosong UIM ni. Manalah tahu ada rezeki. Jom lihat apakah kekosongan jawatan tersebut dan bagaimana cara nak apply iklan jawatan Universiti Islam Malaysia (UIM).

jawatan kosong uim 2016, jawatan kosong Universiti Islam Malaysia (UIM) terkini, cara memohon kerja kosong Universiti Islam Malaysia (UIM) 2016
Jawatan Kosong UIM 2016

Jawatan Kosong Universiti Islam Malaysia (UIM) Terkini:
1. Penolong Pegawai Tadbir UP8 (Dana, Aset & Waqaf)
2. Pembantu Tadbir UP11 (Dana, Aset & Wakaf)
3. Pembantu Tadbir UP11 (Kewangan)

Cara Memohon Kerja Kosong UIM 2016:
Baca syarat kelayakan dan cara memohon jawatan Universiti Islam Malaysia (UIM) di sini: PERMOHONAN JAWATAN UIM DAN CARA MEMOHON. Isi borang permohonan anda, dapatkan borang permohonan jawatan UIM ni di sini:  BORANG PERMOHONAN UIM

Universiti Islam Malaysia (UIM) pada asalnya ditubuhkan di Bandar Diraja Selangor Klang pada tahun 1955 dengan persetujuan Majlis Raja-Raja Melayu di bawah nama Kolej Islam Malaya (Muslim College Malaya) itu. Dengan 50 pelajar kumpulan pertama termasuk 5 pelajar perempuan, objektif yang paling penting dalam Kolej Islam Malaya ialah mengharmonikan hubungan antara rakyat Malaysia daripada pelbagai kaum melalui gaya yang lebih universal dan sistem pengajaran Islam.

Pada masa yang sama, Kolej Islam Malaya dicari untuk membantu dalam pentadbiran negara sejak mencapai kemerdekaan pada tahun 1957. Walaupun College telah melalui beberapa evolusi, semangat yang membawa kepada genesis yang masih amat memerlukan. Oleh itu, Majlis Raja-Raja Melayu telah bersetuju untuk penerusannya walaupun dengan identiti baru, menyebabkan Universiti Islam (UIMs) mandat pada tahun 2011 Malaysia untuk menggantikan KIM, menawarkan hanya Sarjana dan PhD.

Pemohon yang berkelayakan jangan lupa hantar permohonan anda. Tarikh tutup untuk jawatan kosong Universiti Islam Malaysia (UIM) ni pada 31 Mac 2016. Moga maju jaya.

No comments:

Post a Comment