Semakan Panggilan Temuduga SPA 8

Semakan Online Senarai Penjadualan Panggilan Temuduga SPA | Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi borang permohonan SPA8i online, kini anda dah boleh buat semakan penjadualan temuduga SPA. Semakan jadual temuduga SPA8 ataupun semakan panggilan temuduga SPA cukup mudah dilakukan. Pemohon SPA8i boleh membuat semakan panggilan temuduga SPA 8 hanya menerusi online/ internet.

semakan penjadualan temuduga spa, semakan jadual temuduga spa8, spa gov my senarai penjadualan temu duga, semakan panggilan temuduga spa, semakan temuduga separa perubatan, temuduga imigresen 2016
Semakan layak temuduga SPA 8

Laman portal SPA: Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (spa gov my) akan membuat senarai penjadualan temu duga bagi pemohon SPA8i. Penyenaraian jadual temuduga SPA dibuat berdasarkan kategori jawatan. Tarikh dan lokasi temuduga SPA akan ditetapkan. Adakah anda terpilih untuk temuduga SPA tahun ini? Sila semak permohonan anda. Pemohon juga boleh membuat semakan temuduga separa perubatan, semakan temuduga imigresen 2016, dan apa sahaja jawatan yang anda mohon.

Cara Buat Semakan Panggilan Temuduga SPA 8
1. Pastikan anda sudahpun daftar masuk SPA8i dan membuat permohonan jawatan SPA. Pada masa yang sama, mengisi borang maklumat pendaftaran pekerjaan dalam Perkhidmatan Awam (SPA8i) selengkapnya.
2. Untuk menyemak sama ada anda terpilih ke temuduga SPA ataupun tidak, klik: Semakan Senarai Penjadualan Panggilan Temuduga SPA8.
3. Anda akan melihat senarai jawatan dan jadual temuduga SPA.
Contoh: [semakan yang dibuat pada 12 Mac 2016]
Pegawai Penyelidik Gred Q47
(Direktorat Nanoteknologi Kebangsaan, Kementerian Sains, Teknologi Dan Inovasi)
[Tarikh Temu Duga: 15 Mac 2016]
4. Klik pada jawatan tersebut. Isi nombor mykad/ kad pengenalan anda kemudian tekan butang ‘hantar’. Anda akan mengetahui keputusan permohonan SPA8i anda. Semakan layak temuduga SPA8.
 
semakan penjadualan temuduga spa, semakan jadual temuduga spa8, spa gov my senarai penjadualan temu duga, semakan panggilan temuduga spa, semakan temuduga separa perubatan, temuduga imigresen 2016
Semakan senarai penjadualan panggilan temuduga SPA 8

Bila Boleh Buat Semakan Panggilan Temuduga SPA 8
Semakan panggilan temuduga SPA boleh dibuat bila-bila masa. Lihat jawatan tersebut, adakah sama dengan jawatan yang anda mohon. Jika sama dengan jawatan yang anda pilih semasa mengisi borang permohonan SPA8i, ini bermakna anda mempunyai peluang cerah untuk menghadiri temuduga tersebut. Semak guna kad pengenalan untuk pengesahan.

Moga perkongsian semakan panggilan temuduga SPA 8 membantu anda menyemak dan mengetahui status permohonan dan pendaftaran SPA anda. Semakan layak temuduga SPA 8, adakah anda terpilih? Tahniah! Buat persediaan untuk sesi temuduga SPA kelak. Moga berjaya.

2 comments:

  1. tahniah kepada calon yang berjaya. Kepada calon yang dah ada kerja lain dalam sektor swasta fikir dua tiga kali sebelum lompat kapal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronoknya kalau terpilih jadi calon temuduga spa. berkobar-kobar cari info pasal tips dan soalan temuduga spa ni.

      Delete