Ads GA Leaderhead

Panduan tingkatkan follower IG & letupkan jualan di Instagram
Tahniah! Usaha anda untuk mengandung telah tercapai..dengan mengamalkan tips ini. Selamat menjadi ibu!!
PANDUAN VIDEO SEO: Lebih ramai viewers! Lebih tinggi tontonan! Lumayan beb buat duit $$$ dengan YouTube!!!
Bisnes laku keras!! Cara import barang dari China secara online
Suka main internet? Jom jana income LUMAYAN Fiverr melalui online je
Rahsia LULUS subjek MUET dengan cemerlang
Anak sudah lancar membaca sebelum masuk tadika! Praktikkan tips ini buat anak bijak & pintar..
Ikuti tips ini untuk LULUS interview SPA dapat kerja kerajaan

Resepi Ayam Panggang Madu Pedas

Resepi Ayam Panggang Madu Pedas

Tercari-cari apa menu bulan puasa Ramadhan 2017 paling sedap? Cubalah ayam panggang madu pedas. Membayangkan saja dah cukup membuat diri ini menelan air liur. Hmm sedap sangat! Kalau nak tahu, menu ni merupakan menu kegemaran saya berbuka puasa. Memandangkan ianya tersangat sedap, jadi saya nak anda juga menikmati hidangan ayam panggang madu pedas ni jugak. Jom lihat cara masakannya.

Senarai Bahan Dan Cara Masak Ayam Panggang Madu Pedas

resepi ayam panggang madu pedas, cara masak ayam panggang madu pedas sedap dan mudah, pemanggang ajaib happy call lazada, resepi ayam panggang madu bbq
Berikut merupakan bahan yang digunakan untuk buat ayam panggang madu pedas dan cara membuatnya.

Bahan-bahan:
2 bahagian paha ayam
4 ulas bawang merah
3 ulas bawang putih
2 inci halia
5 biji cili padi
Serai
Serbuk cili
5 sudu makan madu
5 biji asamboi
Serbuk kunyit
Gula dan garam
Serbuk jintan putih
Serbuk jintan manis

Cara memasak:
Tumbuk bawang merah, bawang putih, halia, cili padi dan serai sehingga lumat. Bersihkan ayam dan toskan. Lumurkan bahan yang ditumbuk tadi pada ayam sehingga rata. Masukkan sedikit serbuk kunyit, serbuk cili, jintan putih, jintan manis, garam, asamboi dan madu. Masukkan sedikit gula. Perap ayam selama 30 minit dalam peti ais. Pastikan dalam bekas tertutup. Supaya bahan perencah tadi menyerap masuk dengan cepat dalam isi ayam. Kemudiannya, ayam sudah bersedia untuk dipanggap. Cukup senang!

Masak Ayam Panggang Madu Menggunakan Pemanggang Ajaib Happy Call Dari Lazada

resepi ayam panggang madu pedas, cara masak ayam panggang madu pedas sedap dan mudah, pemanggang ajaib happy call lazada, resepi ayam panggang madu bbq
Pemanggang Ajaib Happy Call

Dengan membakar ayam menggunakan Pemanggang Ajaib Happy Call ni, kerja memanggang korang jadi senang! Isi ayam tak lekat, daging masak dengan cepat, empuk, rasa ayamnya menyerap dengan bahan perencah. Sedap! Nak cuci pun senang. Memudahkan kerja kita masa nak panggang ayam juga masa nak basuh alat pemanggang ni. Lagi la bulan puasa macam ni, makin cepat kerja memasak kita. Mana nak beli? Dapatkan pemanggang hebat ni di Lazada, klik sini: PEMANGGANG AJAIB HAPPY CALL

 
Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/) that will take place from May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!). Jadi tunggu apa lagi…rebut segera peluang bershopping dengan kadar murah! Jimat wooo!!!

Nak pikat perut suami bulan puasa ni? Ha cubalah resepi ayam panggang madu pedas atas tu. Confirm menyelerakan! Nak buat pun mudah! Anak-anak apatah lagi, makanan kegemaran berbuka puasa tu! Yummy! Selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment