Ads GA Leaderhead

Cara Daftar & Login Shopee Malaysia / Indonesia

Cara Daftar Sign Up & Login Akaun Shopee Malaysia | Login Shopee Indonesia | Shopee Malaysia Login | Shopee sign in? Macam mana nak register akaun Shopee.my? Berikut merupakan panduan untuk login Shopee Indonesia dan Malaysia. Shopee ye bukan Shoppe.

Cara Daftar & Login Akaun Shopee Malaysia / Indonesia
Bermanfaat untuk rujukan Shopee buyer login dan Shopee seller login
1. Bagi pengguna android, anda boleh muat turun / download aplikasi Shopee di Google play store:
Shopee Malaysia: Shopee MY: FreeShipping for All:
Shopee Indonesia: jual beli di Ponsel: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.shopee.id

login shopee indonesia malaysia, shopee sign in, shopee online indonesia, shopee malaysia login, shopee seller login, shopee buyer login, pendaftaran akaun shopee, register shopee malaysia indonesia
Shopping online murah dengan Shopee

2. Jika anda pengguna pc atau laptop, anda boleh daftar akaun Shopee menerusi ruangan berikut:
3. Sila daftar nombor telefon / nombor mobile anda pada ruangan disediakan. Kemudian klik butang lanjut. Anda juga boleh register akaun Shopee dengan menggunakan email atau Facebook. Saranan: sila pilih nombor telefon untuk pendaftaran agar memudahkan anda bagi transaksi seterusnya.
4. Selesai mendaftar nombor telefon, anda akan diminta untuk sahkan kod verifikasi. Kod ini akan dihantar melalui SMS. Isi kod verifikasi tersebut. Kemudian tekan butang hantar.
5. Kemudian isi butiran anda pada bahagian register merangkumi username, password dan pengesahan password anda. Kik butang lanjut. Siap! Kini anda boleh shopping online di Shopee! Horrey!

Berita gembira buat pelanggan baru Shopee Malaysia. Bagi yang telah berjaya mendaftar akaun Shopee untuk kali pertama, anda akan diberikan kod diskaun sebanyak RM7! Yeah..makin semangat nak bershopping kat Shopee.

Manakala bagi buyer Shopee Indonesia, anda akan menerima voucher potongan harga sebanyak 50RB bagi anda yang pertama kali mendaftar dengan Shopee.

Kod diskaun Shopee RM7 ni hanya sah bagi tempoh seminggu sahaja selesai sahaja kita mendaftar akaun Shopee. Nak tahu kat mana nak dapatkan kod diskaun ni? Nantikan notification dari Shopee. Mereka akan maklumkan. Tak pun anda boleh lihat pada bahagian promotions di akaun Shopee anda.

login shopee indonesia malaysia, shopee sign in, shopee online indonesia, shopee malaysia login, shopee seller login, shopee buyer login, pendaftaran akaun shopee, register shopee malaysia indonesia
Login Shopee untuk membeli belah pada kadar murah dan jimat sepuasnya!


Selesai sahaja proses pendaftaran akaun Shopee, kini anda sudah memiliki akaun untuk membeli belah secara online. Bagi proses sign in Shopee Indonesia dan Malaysia, anda hanya perlu layari:
Login Shopee Indonesia: https://mall.shopee.co.id/buyer/login/

Selesai! Selamat shopping online. Moga perkongsian cara daftar dan login Shopee Malaysia dan Indonesia bermanfaat buat semua. 

No comments:

Post a Comment