Resepi kepah. Resep kerang kijing air tawar. Kepah goreng salut tepung yang sangat rangup dan sedap. Orang sini panggil tiram sungai. Tapi bentuknya seperti kepah. So i panggil kepah la. Beli kat Pasar Malam Bintulu, 1kg RM5. Kepah besar agak liat sikit isinya. Kepah saiz sederhana isinya lembut. Yang saiznya seakan lokan. Yang tu bagus untuk dibeli, tak liat.
Cara memasak kepah goreng yang rangup jom follow cara saya. Senang je! Kacang! Mula-mula basuhkan kulit cengkerang kepah bersih-bersih, rebus untuk diambil isinya. Cengkerang buang. Gaulkan dengan tepung bestari, kemudian goreng sampai garing. Tu je. Sedap tau.
Resepi berbuka puasa; cara masak kepah air tawar, how to cook clams. Cara masak tengok sini ye. Resepi masakan kepah sungai. Masakan kepah goreng dengan menggunakan tepung bestari perisa pedas. Cara masak kepah jom tengok sini: Video Masakan Kepah Goreng Tepung Yang Sangat Rangup Dan Pedas
Senarai resepi kepah yang korang boleh try masak jugak antaranya kepah bakar, kepah masak kari, kepah masak masam manis, kepah goreng cili padi. Ikut selera masing-masing. Selamat menonton video masakan kepah.
No comments:
Post a Comment