Ads GA Leaderhead

Panduan tingkatkan follower IG & letupkan jualan di Instagram
Tahniah! Usaha anda untuk mengandung telah tercapai..dengan mengamalkan tips ini. Selamat menjadi ibu!!
PANDUAN VIDEO SEO: Lebih ramai viewers! Lebih tinggi tontonan! Lumayan beb buat duit $$$ dengan YouTube!!!
Bisnes laku keras!! Cara import barang dari China secara online
Suka main internet? Jom jana income LUMAYAN Fiverr melalui online je
Rahsia LULUS subjek MUET dengan cemerlang
Anak sudah lancar membaca sebelum masuk tadika! Praktikkan tips ini buat anak bijak & pintar..
Ikuti tips ini untuk LULUS interview SPA dapat kerja kerajaan

Cara Mendapatkan Bayaran Dari YouTube Adsense

Cara Mendapatkan Bayaran Wang Dari YouTube Adsense

Bagaimana YouTube membayar kita? Berapa penghasilan dari YouTube? 1000 view YouTube berapa dollar? Berapa google adsense YouTube earnings per view? Penuh persoalan.. How to monetize YouTube videos by enabling monetization for YouTube Adsense? Macam mana nak set video YouTube supaya terima bayaran melalui Google Adsense? Hanya perlu  set on monetize pada video tersebut untuk terima pembayaran dari YouTube Adsense.

 https://zyanonlinemarketing.onpay.my/order/form/videoseo/uwish

Cara Nak Tahu Video YouTube Adsense Dah Set Monetize Atau Tak

Pentingnya benda bernama monetiza dalam akaun YouTube anda untuk memastikan video tu diset untuk menerima income ataupun tak. Boleh je kalau anda taknak terima bayaran menerusi video yang anda upload ke akaun YouTube anda. Jangan klik on monetize.

Tapi kalau anda nak video tersebut menerima bayaran hasil tontonan orang ramai, set la kat akaun YouTube tu monetize with ads. Nama pun YouTube Adsense. Mesti la nak video tu terima bayaran.

Dah siap upload video di Youtube, dah set on monetize, nanti kat bahagian my video, anda akan nampak simbol duit $ bertukar jadi warna hijau terang. Macam ni: $. Ha, yang tu maknanya video tu dah diset on monetize.

Kalau simbol duit $ bertukar jadi warna kelabu, maknanya kita belum setting lagi on monetize kat video tu. Kes terlupa setting ker. Nak set balik, pergi je edit video tersebut, then klik kat monetization – klik monetize with ads.

Kalau simbol duit $ bertukar jadi warna hijau kelabu, itu bermakna video tersebut dalam proses review. Biasanya video yang tak mengandungi lagu atau mp3, cepat je button duit tu jadi warna hijau terang. Tapi kalau ada lagu dalam video tu, yang tu akan menunggu untuk direview pihak Adsense terlebih dahulu.

Video yang ada lagu copyright, pihak Adsense akan bagi warning sama ada video tu tak layak terima bayaran, ataupun bayaran hasil tontonan video tu akan dibagi kepada pemilik lagu copyright tersebut. Rugi je! Kita rugi. So better jangan masukkan lagu copyright.

Cara Lihat Hasil Income / Earning YouTube Adsense

Nak tahu berapa bayaran yang kita dapat, hanya perlu klik bahagian analytics. Kat situ dijelaskan terperinci, berapa pendpatan yang kita dapat. Disertakan berapa jumlah tontonan video.

Moga perkongsian ini bermanfaat bagi sesiapa yang ingin tahu cara mendapatkan bayaran wang dari YouTube Adsense. Terutama buat pemilik produk sendiri. YouTube salah satu cara promosi produk anda. Lebih ramai viewers. Lebih tinggi tontonan. Lebih banyak bakal pelanggan/ pembeli. Pastikan anda dapatkan PANDUAN VIDEO SEO [klik] untuk promote produk anda kaw-kaw! Eh, yang bukan owner produk macam saya pun, boleh praktikkan panduan ni. Sangat bermanfaat! Lebih banyak tontonan video, memberi pulangan lumayan kepada saya! Mata wang dollar youuuuu…best-best!!

1 comment: