Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Imigresen Gred KP17

Gaji, Kelayakan & Deskripsi Tugas Pegawai Imigresen Gred KP17 | Ingin menjadi Pegawai Imigresen? Nak tahu apa syarat kelayakan Pegawai Imigresen? Berapa gaji Pegawai Imigresen Gred KP17 2016 dan juga apa tugas Pegawai Imigresen Gred.

Permohonan dan pengambilan jawatan kosong Pegawai Imigresen Gred KP17 akan dibuka jika ada kekosongan jawatan. Nantikan pengumuman pengambilan Pegawai Imigresen pada bila-bila masa. Apa yang penting, anda kena isi permohonan online jawatan Pegawai Imigresen Gred KP17 menerusi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA8). 

gaji Pegawai Imigresen Gred KP17, syarat kelayakan dan tugas Pegawai Imigresen Gred KP17, permohonan jawatan kosong Pegawai Imigresen Gred KP17, kerja kosong Pegawai Imigresen Gred KP17, pengambilan dan temuduga terbuka Pegawai Imigresen Gred KP17
Gaji, Kelayakan & Tugas Pegawai Imigresen Gred KP17

Gaji Pegawai Imigresen Gred KP17
Gaji Pegawai Imigresen Gred KP17 2016 sekitar RM936 sehingga RM3,424. Manakala untuk kadar gaji tahunan Pegawai Imigresen pula berjumlah RM95.

Syarat Kelayakan Pegawai Imigresen Gred KP17
1. Warganegara Malaysia
2. Memiliki Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
3. Mendapat kepujian dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia
4. Lulus ujian pemeriksaan fizikal. Info lanjut rujuk sini: Pegawai Imigresen

Jawatan Pegawai Imigresen Gred KP17 boleh dimohon menerusi borang Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA). Buat pemohon pekerjaan yang daftar masuk SPA menerusi borang permohonan SPA8i online, kini anda boleh menyemak jadual temuduga SPA anda: semakan panggilan temuduga SPA 8  dan juga mengetahui hasil keputusan temuduga SPA anda: SPA8i semakan keputusan temuduga SPA.

Artikel Berkaitan:

Deskripsi Tugas Pegawai Imigresen Gred KP17
Pegawai Imigresen Gred KP17 menjalankan tugas-tugas menerima/menyemak permohonan daripada warganegara dalam urusan pengeluaran passport dan dokumen perjalanan, pengeluaran visa, pas dan permit kepada rakyat asing yang memasuki negara untuk tujuan melancong, melabur, berniaga, belajar dan sebagainya.

Pada masa yang sama, tugas Pegawai Imigresen ialah membuat tugas-tugas penguatkuasaan dan tugas-tugas imigresen di pintu-pintu masuk.

Moga perkongsian tentang Gaji, Kelayakan dan Tugas Pegawai Imigresen Gred KP17 membantu mereka yang ingin menjadi kakitangan penjawat awam. Selamat maju jaya. Semoga terpilih!

No comments:

Post a Comment