Resepi Rusip Sarawak Mudah Dan Sedap
Eh jangan
risau la bila orang suruh masak rusip. Sebab cara memasak rusip ni mudah je. Senang
macam kacang! Resepi rusip yang aku share ni tak perlu on dapur gas pun! Ha,
jimat tak tenaga korang buat rusip? Yang penting, hidangan rusip ni kelak akan
angkat selera mereka yang berada di meja makan.
Gambar rusip Sarawak mabeles |
Bahan-Bahan Rusip Sarawak
3
sudu rusip
7
biji limau kasturi
4 biji
cili
Cara Masak Rusip Sarawak
Potong
cili halus-halus. Hiris limau kemudian perahkan ke dalam bekas. Buang biji
limau. Masukkan rusip ke dalam bekas. Kacau sedikit hingga sebati. Siap! See,
kan dah cakap senang je nak buat rusip ni.
Resepi
rusip yang aku kongsi ni paling senang buat. Untuk resepi rusip goreng tumis.
Korang hanya perlu goreng bawang merah, bawang putih, bersama cili sekali,
kemudian masukkan rusip, siap. Senang jugak kan. Dua-duanya sedap. Ada yang makan
timun dengan rusip. Malah ada yang berulam dengan sambal rusip. Mmm…ikut
selera masing-masing.
singgah sini ..terbaca rusip.. jakun tak pernah tengok hii.. apa tu rusip
ReplyDelete