Ads GA Leaderhead

Panduan tingkatkan follower IG & letupkan jualan di Instagram
Bisnes laku keras!! Cara import barang dari China secara online
Suka main internet? Jom jana income LUMAYAN Fiverr melalui online je
Rahsia LULUS subjek MUET dengan cemerlang
Anak sudah lancar membaca sebelum masuk tadika! Praktikkan tips ini buat anak bijak & pintar..
Ikuti tips ini untuk LULUS interview SPA dapat kerja kerajaan
Cara didik anak & bagaimana jadi ibu bapa terbaik & cemerlang!

6 Kegunaan Minyak Angin Bayi Vicks Baby Balsam

6 Kegunaan Minyak Angin Bayi Vicks Baby Balsam | Baby Balsam Soothing Baby Care | Minyak angin Vicks ni amat popular sekali di kalangan bayi. Fungsi vicks ni untuk menenangkan dan menyelesakan bayi. Baby Amirah memang guna minyak vicks ni sejak kecik lagi dan bagi aku vicks minyak angin terbaik untuk bayi. Minyak angin baby yang serasi dengan anak. Ketahui berapa harga vicks baby balsam. Mesti ada yang nak tahu, vicks baby balsam beli di mana. Jom baca lagi.

Taman Asuhan Kanak-Kanak (TASKA)

Kenali Apa Itu Taman Asuhan Kanak-Kanak (TASKA) | Apa beza taska dan Tabika KEMAS? Kalau tabika tu semua orang tahu, umur anak 4 tahun dah boleh daftar tadika, untuk taska pula ia merupakan pusat asuhan kanak-kanak berumur 2 hingga 4 tahun.

Apa Itu Tabika KEMAS

Apa Itu Tabika KEMAS | Pengenalan Tabika KEMAS | Bila umur anak mencapai 4 tahun mesti kita dah start sibuk nak daftar anak di tabika. Apa itu tadika? Apa maksud tadika kemas? Buat ibu baru macam aku mesti nak tahu benda ni. Tabika KEMAS adalah program pendidikan awal kanak-kanak yang dianjurkan oleh KEMAS dikenali sebagai Taman Bimbingan Kanak-kanak (Tabika). Pendaftaran tabika Kemas dibuka untuk kanak-kanak yang berumur 4 hingga 6 tahun.

Jawatan Kosong Guru Tadika Kemas 2016

Jawatan Kosong Guru Tadika Kemas 2016 | Nak war-warkan pada semua, sesiapa yang ingin memohon bagi jawatan guru tadika kemas. Jawatan kosong KEMAS 2016 borang guru tabika. Tawaran mengikuti kursus Sijil Pendidikan Awal Kanak-Kanak (SPAKK) tahun 2016 di Jabatan Kemajuan Masyarakat (KEMAS).

Biodata Aaisyah Dhia Rana Anak Che Ta

Biodata Profil Aaisyah Dhia Rana Anak Che Ta & Zain Saidin
Nama penuh anak Che Ta: Aaisyah Dhia Rana Zain Saidin

Biodata Lara Alana Anak Awal Ashaari

Biodata Profil Lara Alana Anak Awal Ashaari & Scha Alyahya
Nama penuh Lara Alana: Lara Alana Binti Ahmad Awaluddin

Biodata Muhammad Anak Farid Kamil

Biodata Profil Muhammad Anak Farid Kamil & Diana Danielle
Nama penuh Muhammad: Muhammad Bin Farid Kamil

Biodata Nur Aurora Anak Farid Kamil

Biodata Profil Nur Aurora Anak Farid Kamil & Diana Danielle
Nama penuh Nur Aurora: Nur Aurora Binti Farid Kamil

Asmaul Husna Dan Maknanya (99 Nama Allah)

Asmaul Husna Dan Maknanya (99 Nama Allah) | Asmaul Husna Dan Ertinya | Zikir Asmaul Husna menyebut 99 nama Allah. Bagus zikir ni diamalkan dalam kehidupan seharian kita. Terutamanya berzikir di pagi hari, mudah-mudahan rezeki mudah masuk. Setkan lagu Asmaul Husna di kereta, jadi setiap pagi ke tempat kerja kita mendengar alunan nama-nama Allah ni. Berikut merupakan zikir Asmaul Husna dan maknanya sekali.

Biodata Nabi Muhammad SAW

Biodata Nabi Muhammad SAW Lengkap | Biografi Rasulullah SAW
· Nama : Muhammad bin Abdullah bin Abdul Muttalib bin Hashim. 

Maksud Azam Baru

Apa itu azam tahun baru? Maksud azam baru ialah kemahuan / keinginan / cita-cita yang ingin dicapai oleh seseorang dengan bersungguh-sungguh. Sebagai seorang yang mempunyai azam tahun baru, kita akan berusaha dalam mencapai matlamat azam itu dalam tempoh satu tahun tersebut. Itulah definisi azam baru. Ini azam baru saya: 10 senarai azam baru tahun 2016

10 Senarai Azam Baru 2016

10 Senarai Azam Baru 2016 | Tahun baru azam baru! Eh, mesti la, setiap tahun aku akan senaraikan apa azam yang ingin aku capai. Apa itu azam baru? Maksud azam baru ialah kemahuan / keinginan / cita-cita yang ingin dicapai oleh seseorang dengan bersungguh-sungguh.

Bra Menyusu Murah (Nursing Bra)

Beli Bra Menyusu Murah | Nursing Bra Murah 2016 | Bagi aku bra menyusu amat penting digunakan oleh ibu selepas melahirkan anak. Mengikut pengalaman aku sendiri, amat leceh nak guna bra biasa, baju mesti basah kena air susu, kena ganti bra baru. Tapi dengan nursing bra, mudah je nak buat penggantian. Keselesaan itu yang penting.

Gambar Shuk Balas Nikah

Gambar Shuk Balas Nikah | Tahniah diucapkan buat Shuk Balas atas pernikahannya yang berlangsung baru-baru ni. Terkejut weh, diam-diam je Shuk Balas ni, tup-tup tersebar gambar kahwinnya.

Apa Itu Astro On The Go

Apa Itu Astro On The Go | Astro On The Go ialah pakej yang disediakan oleh Astro untuk kita sebagai penonton menikmati filem kegemaran dan rancangan TV kesukaan walau di mana-mana sahaja kita berada. Best kan?

Rancang Percutian Melancong Bersama Keluarga

Rancang Percutian: Cuti Sekolah Peluang Melancong Bersama Keluarga | Merancang percutian untuk keluarga bukanlah sesuatu yang mudah. Ini mengambil kira cuti ibu bapa bekerja dan cuti persekolahan anak-anak. Bilakah masa yang sesuai untuk melancong bersama keluarga?

Buka Akaun ASB Untuk Anak

Buka Buku Akaun AMANAH SAHAM BUMIPUTERA (ASB) Untuk Anak | Tanggal Februari 2016, usia baby Amirah bakal mencapai 6 bulan. Yes! Dapat la aku laksanakan misi aku nak buka buku akaun ASB untuk baby Amirah. Sebab syarat buka akaun ASB umur pemohon kena 6 bulan ke atas.

Kadar Pertukaran Wang Asing Berbanding Ringgit

Kadar Pertukaran Wang Asing Berbanding Ringgit - Semangatnya aku nak check berapa kadar pertukaran wang asing 2015 terkini. Since dah pasang iklan Google Adsense hari-hari aku tengok berapa jumlah earning yang diperolehi menerui blog UmiWish ni. Visitors blog masih sekitar seribu lebih. Blog baru, nak dapatkan trafik blog tinggi adalah suatu cabaran.

Datin Masak Dato' Suka (Astro)

Datin Masak Dato' Suka Makan Masakan Isteri Tercinta | Program tv Datin Masak Dato' Suka (Astro) menampilkan Sharifah Shahirah sebagai pengacara rancangan memasak ni. Orang ternama dan berpangkat besar woo masuk tv, golongan dato’ dan datin.

BoboiBoy Ajar Anak-Anak Kitar Semula

Kempen Kitar Semula Bersama BoboiBoy Dalam Episod Khas BoboiBoy | 3 episod khas kartun kegemaran anak-anak iaitu BoboiBoy akan ditayangkan di TV3 dan di Youtube bermula 18 Disember 2015. Dalam episod khas tersebut ia berkaitan kempen “Pengasingan Sisa Pepejal Isi Rumah” dan “Kitar Semula”.

5 Cara Penjagaan Payudara Semasa Hamil

Ketahui 5 Cara Penjagaan Payudara Semasa Hamil | Penjagaan payudara ketika hamil adalah penting. Ia bertujuan sebagai persiapan buat ibu mengandung untuk proses menyusui bayi kelak. Berikut merupakan tips penjagaan payudara ketika saat hamil dan mengandung.

Bust Up Express Produk Besarkan Payudara

Ketahui Kelebihan Penggunaan Bust Up Express, Testimoni Dan Harga Produk Besarkan Payudara | Khas buat golongan wanita bergelar isteri yang mana payudara telah kendur selepas bersalin dan menyusukan anak, apa kata cuba produk ni: Bust Up Express. Ia membantu montokkan buah dada, sekaligus besarkan saiz payudara dengan cepat (lady secret bust up).

Hukum Membesarkan Payudara

Hukum Membesarkan Payudara Menurut Islam | Tertarik dengan isu besarkan payudara adakah ianya dibolehkan dalam agama? Malah makin banyak supplement dan produk untuk besarkan saiz buah dada di jual di pasaran. Bust Up Express salah satu produk untuk besarkan payudara yang aku baru ketahui.

Khasiat, Testimoni & Harga Pamoga

Ketahui Apa Khasiat Dan Kelebihan Minum Pamoga - Beserta Testimoni Pamoga | Sebut je Pamoga automatik teringat kat Datuk Seri Vida. Produk Pamoga begitu popular diiklankan di kaca tv. Begitu juga Qu Puteh. Nak tahu berapa harga Pamoga? Skrol lagi baca sampai bawah. Sebelum tu jom lihat manfaat Pamoga yang diviralkan orang ramai akan keberkesanan produk ini.

Harga QU PUTEH Million Cell

Harga & Cara Beli QU PUTEH Million Cell | “Qu puteh, qu puteh, barulah puteh!’ itulah slogan Dato’ Seri Dr. Hajah Vida. QU PUTEH Million Cell merupakan produk pencerahan kulit. Nak tahu apa khasiat, kelebihan dan hasil result makan QU PUTEH ni, rujuk: KELEBIHAN DAN TESTIMONI QU PUTEH MILLION CELL

Kelebihan & Testimoni QU PUTEH Million Cell

Kelebihan & Testimoni QU PUTEH Million Cell | Sebut je ‘QU PUTEH’, hah dah tahu dah yang ni produk milik Dato’ Seri Dr. Hajah Vida dengan tagline nya ‘qu puteh, qu puteh, barulah puteh!’. Asal ada je program realiti tv, mesti ada wajah Datuk Vida sebagai sponsor.

Harga Manja Kaseh

Harga Manja Kaseh & Cara Beli Manja Kaseh | Tagline ‘Jaga Baik-Baik’, kenal tak? Haa, tu la trademark produk Manja Kaseh yang dihangatkan oleh Maria Farida sebagai duta model produk tersebut. Nak cantik jelita, anggun mempesonakan bak Maria Farida, kena la minum superwoman Manja Kaseh.

Kelebihan & Testimoni Manja Kaseh

Kelebihan & Testimoni Manja Kaseh | Aku start mengenali produk minuman superwoman Manja Kaseh ni dalam tv. Masa iklan drama Akulah Balqis TV3. Duta produk Manja Kaseh ni pula adalah Maria Farida. Ramai yang komen iklan Manja Kaseh ni over sebab Maria Farida macam tergedik-gedik dalam tu. Bagi aku, mungkin nak tonjolkan apa kelebihan bila minum Manja Kaseh ni.

Papa Hero Saya S2 Kongsi Tips Parenting

Papa Hero Saya S2 (Astro) Kongsi Tips Parenting / Keibubapaan | Sempat menonton program tv terbaru iaitu Papa Hero Saya S2 yang disiarkan di kaca tv. Rancangan ni ala-ala The Return of Superman yang Korea tu. Teringat pula pada Si Manse, Minguk, Daehan, Sarang, comel betul diorang ni.

Bayi Meragam Sembelit Tak Dapat Berak

Bayi Meragam Sembelit Tak Dapat Buang Air Besar (BAB) Sukar Berak | Runsing bila berdepan anak tak dapat berak. Baby Amirah mengalami sembelit selama 3 hari dah. Biasanya hari ketiga sembelit, aku dan hb akan masukkan ubat cecair enema. Supaya memudahkan dia untuk buang air besar.

Perkembangan Anak: Usia Bayi 4 Bulan

Alhamdulillah usia baby Amirah dahpun menjangkau 4 bulan. Tak sabar nak tunggu baby Amirah besar, boleh berjalan, pergi sekolah, tolong maknya kat dapur. Best3x.. Untuk ibu baru macam aku ni, mesti tertanya-tanya apa bayi 4 bulan boleh buat? Jom ketahui perkembangan anak pasal baby Amirah.

Susu Formula Tahan Berapa Lama

Tahukah anda apa itu susu formula? Susu formula susu yang dijual di pasaran dan ia bukan berasaskan susu ibu. Susu formula ni ada banyak jenama antaranya Dumex, Isomil, Frisolac, Enfagrow, Snow Brand, Dutch Baby dan banyak lagi. Susu formula juga dikenali sebagai susu tepung, susu pasar, susu kedai, susu lembu, susu sapi dan susu kedai. Adakah anda tahu berapa lama susu formula boleh bertahan lama?

Bila Perlu Tukar Botol Susu Anak

Mesti ada antara kita tertanya-tanya, bila masanya kita perlu tukar botol susu anak? Terutamanya anak yang masih bayi yang masih menyusu menggunakan botol susu. Bagaimana cara nak tahu kita kena tukar ganti botol susu bayi yang lama kepada yang baru. Jom baca perkongsian di bawah 5 petanda ibu bapa perlu tukar botol susu baby.

Beli Botol Susu BPA Free

Dalam memilih botol susu yang dijual di pasaran, pastikan kita beli botol susu yang selamat digunakan oleh bayi. Bagaimana caranya? Dengan memilih botol susu cop BPA free.

Jangka Hayat Botol Susu Bayi

Selepas mempunyai anak dan menyusukan anak dengan susu botol barulah aku tahu rupanya botol susu ni ada jangka hayat dia tersendiri. Aku ingatkan boleh pakai sampai bila-bila. Sampai boleh pass lagi kat anak kedua. Ooops doakan moga murah rezeki ku dapat second baby.

Harga Botol Susu Thermos

Masuk ke Butik Anakku, nak beli stroller sebenarnya. Tetapi terpandang botol susu besi yakni botol susu thermos kat rak jualan. Selama ni pernah tengok kat Facebook je, tak sangka tengok depan-depan lagi comel rupanya botol susu thermos ni. Excited nak tahu berapa harganya.

Harga Set Berus Botol Susu Bayi

Set berus botol susu bayi merupakan berus khas untuk membersihkan kerak pada puting botol susu. Sebab susu formula ni mudah melekat pada bahagian tepi puting botol susu. Susah nak tanggalkan kerak susu dengan menggunakan span biasa. Cara terbaik adalah gunakan set berus botol susu baby yang ada dijual di pasaraya.

Perkembangan Bayi Usia 10 Bulan

Bayi 10 bulan boleh buat apa? Ya, itu persoalan yang sering bermain di mindaku sebagai ibu baru. Bulan Mei 2016, usia baby Amirah bakal mencecah umur 10 bulan. Nah, nak kongsi ciri-ciri pertumbuhan bayi dan kelakuan anak kita ketika umur mereka 10 bulan. Jom baca dan ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 10 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 9 Bulan

Usia baby Amirah bakal mencecah umur 9 bulan pada 29 April 2016. Apakah tingkah laku bayi ketika umur 9 bulan. Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 9 bulan.

Perkembangan Bayi Usia 8 Bulan

29 Mac 2016 anak mak dah makin besar dan mencapai umur 8 bulan. Meh timang-timang sikit anak mak. Apakah tingkah laku bayi ketika umur 8 bulan. Jom ketahui tanda-tanda perkembangan bayi di usia 8 bulan.